Mit csináljak a már nem élő hallal, ha épp nincs időm felpucolni? Meddig áll így el? Hűtőbe tegyem, vagy fagyasztóba?
Figyelt kérdés
2011. dec. 8. 21:54
1/7 anonim válasza:
Sajnos meg kéne csinálnod. A hal nagyon hamar kezd romlani.
2/7 A kérdező kommentje:
Holnap de.veszem meg,de este 6-7 óra előtt nem tudok hozzáfogni pucolni,de vásárolni meg csak délelőtt tudok
2011. dec. 8. 22:35
3/7 anonim válasza:
Menj el korán vásárolni és ahogy hazamész csináld meg. Te is nyugodtabb leszel.
4/7 anonim válasza:
Ha de. megveszed, estig talán kibírja. De valóban az a legjobb, ha rögtön megpucolod.
Apu nagy horgász, ha kimegy hajnalban, és megjön dél körül, rögtön nekiáll halat pucolni. Besózza, úgy megy a hűtőbe.
5/7 doboszoli válasza:
Töröld szárazra, és a hűtőben (a frissen agyonvert hal) simán el van 24 órát.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek,már készül a halászlé!!!!!!!!!!!!!!!
2011. dec. 9. 20:10
7/7 anonim válasza:
A pikkelyeket mindenképpen kapard le róla,aztán óvatosan vágd fel a hasát,a hasüreg tartalmát vedd ki.Válaszd le a májat,haltejet vagy az ikrát.De vigyázz az epehólyaggal,mert ha véletlenül kiszakítod az egész ételed keserű lesz tőlle,még a legkissebb szemmel alig látható cseppjétől is!Tehát,ha a belsőség el van távolítva,akkor lefagyaszthatod.A hűtőben is eláll egy- két napig.Ne felejtsd el,hogy az elpusztult vagy a leölt hal húsa rendkívül gyorsan romlik,és könnyen mérgezést okozhat.Uána még enyhén be is kell sózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!