Leveszöldséget felaprózva, nyersen lehet fagyasztóba tenni? Milyen íze van, ha utána levesbe főzöm?
anyósom szokta így.
én nem érzek különbséget az Ő levese és az enyém között Ő fagyasztja a zöldséget én nem.
- csak zellert szoktam fagyasztani-
nagyon jó ötlet!
Szia
Én rengeteg mindent fagyasztok, alapanyagot és kész kaját is.
A levesbevalót is :-) egyedül krumplit nem fagyasztok nyersen, mert az nem lesz jó, illetve kész levesnél sajna a krumpli szétesik kiengedés után, a répaféle meg olyan "szivacsos" , így ilyen jellegű zöldségeslevest sem fagyasztok. De pl krémeleveseket, borsós ragulevest stb simán.
Olyat is szoktam, hogy a hagymát előre megpucolom/felaprítom és így megy a fagyóba. Amikor fel akarom használni, csak török belőle egy darabot, nem kell vesződni az előkészítéssel.
Sült husikat, előre bekevert fasírtot, bolognai vagy egyéb ragut tésztára mindig nagy mennyiségben készítek és megy a fagyóba, hogy amikor időt akarok lopni, akkor csak elő kelljen venni
nyugodtan fagyassz le leveszöldséget felaprítva, amilyen re szoktad frissen. fővő vízbe kell tenni, teljesen jó lesz.gondolj csak bele, mennyiféle mirelit zöldséget lehet kapni.
én blansírozni sem szoktam, csak a zöldbabot és a borsót.
a leveszöldséget simán teszem be a fagyóba.
Szia!
Én ha megveszem a répát, karalábét, zellert stb...meghámozom, felszeletem, megmosom, csepegtetem,majd fagyasztom. A főzéskor csak annyit veszek ki, amennyi kell. Úgy használom, mintha éppen akkor hámoztam meg volna frissiben.
2 kicsi gyerkőc mellett ez így nagy segítség.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!