Meddig lehet tárolni a felbontott habtejszínt? Nem vertem fel az összeset mert nem kellett, de nem tudom h mennyi ideig tárolható még a hűtőben. Esetleg fagyasztóba be lehet rakni? Utána fel lehet verni?
Figyelt kérdés
2011. nov. 13. 19:10
1/7 anonim válasza:
sajnos nem lehet fagyasztani. ha uht. akkor még egy két nap múlva használható. elvileg még akkor is fel kell verődnie, de lehet, hogy jobb lenne, ha valami ételbe használnád el.
2/7 A kérdező kommentje:
De habtejszínt milyen ételbe használjak? Én csak desszertbe szoktam. Főzéshez főzőtejszínt használok.
2011. nov. 13. 19:58
3/7 anonim válasza:
amibe főzőtejszínt használsz, nyugodtan teheted a habtejszínt is. még selymesebb, lágyabb lesz tőle a zsírtartalma miatt.
szóval bátran főzd el.
üdv-tejes-
4/7 anonim válasza:
Ha le is fagyasztod,akkor már csak gyümölcsleveshez használgatod,mert összeáll,de hő hatására jobb lesz. Most csináltam párizsikrémet fagyasztott tejszínből,és darabos lett kiengedés után,de amint felmelegedett eltűntek a csomók.
5/7 anonim válasza:
Igen, pár napig, és helyettesítheted vele a főzőtejszínt.
6/7 A kérdező kommentje:
Nekem ez fura hogy főzőtejszín helyettesítek habtejszínnel, mert az ugye édes, de lehet kipróbálom 1szer. Köszönöm a válaszokat. :)
2011. nov. 14. 21:12
7/7 anonim válasza:
a tejszín relatíve "édes" mivel nem savanyított termék.a flakonos habsprék vannak cukrozva.
a főzőtejszín is "édes" tejszínből van, csak 20 % zsírtartalommal kifejezetten a tejföl opciójaként,habnak nem alkalmas.
fordítva viszont igaz, a habtejszín kiváló főzéshez is.
gondolj bele, főzőtejszínt az olaszok vezették be 1993-ban Mo-on. (Parmalat)
viszont azelőtt is léteztek tejszínes ételek...:)
üdv-tejes-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!