Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell csomós rizst csinálni?

Hogy kell csomós rizst csinálni?

Figyelt kérdés
2009. márc. 31. 19:04
1 2
 1/12 anonim válasza:
68%
Hát hogy elqurod a csomómentes rizs készítését :D
2009. márc. 31. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
61%
Én sajna nem tudom de a tesóm profi ebben,ő mindig ilyet csinál és nem direkt
2009. márc. 31. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
86%

Mondjuk az érdekelne, h miért akarsz csomós rizst főzni, amikor ez a háziasszonyok réme?!


Szóval a titok: egy picivel több víz a kívánatosnál és főzés közben többször is keverd meg, garantált az eredmény!

2009. márc. 31. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim válasza:
93%
Így van. Több vízzel kell főzni, és kevergetni...én mindig így szoktam csinálni, mert a családban mindenki így szereti...
2009. márc. 31. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
29%
fujj csomós rizs!!! mért akarsz csomósta csinálni??
2009. márc. 31. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
ne legyél buta, pálcikával jó enni:)köszönöm a válaszokat!
2009. márc. 31. 22:32
 7/12 anonim ***** válasza:
64%

Jó háziasszonynak tartom magam, mégis mi a tapadós, ragadós, csomós rizst szeretjük. Egyszerű az oka, a pergős rizstől fuldoklom.

Picit megpirítom a rizst az olajon (nem szoktam megmosni a rizst), kétszeres vízzel felöntöm. Sózom, borsozom, a főételtől függően rakok bele pár gerezd fokhagymát. Jó alaposan megkeverem, rárakom a fedőt. Ha felforrt a víz megint megkeverem, takarékra leveszem a gázt. Amikor már a vizet beszívta, megint jól megkeverem, visszarakom a fedőt és elzárom a gázt. Pár percig még pihentetem, hogy bepuhuljon.

2009. ápr. 1. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
89%
Nekem mindig csomós,pontosabban olyan mint a kása,de én direkt készítem ilyenre,jól szétfőzöm a riszecskét,több vizet teszek rá és máris kész...voila,magnificXD
2009. ápr. 4. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
:D
2009. ápr. 6. 08:50
 10/12 anonim ***** válasza:
89%
Én mindig rizs főzőt használok. Teszek bele olajat, amúgy meg figyelj arra, hogy 1 rész rizshez 1,25 rész vizet használj, elég sokszor eszek rizst és mindig csomós lesz. Pálcikával is lehet enni könnyedén.
2009. ápr. 11. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!