Nagyon sós lett a pörkölt. Milyen trükkel, praktikával tudnám ehetővé varázsolni?
Figyelt kérdés
2011. júl. 11. 14:32
1/16 anonim válasza:
Önts hozzá kis vizet és főzzél bele burgonyát.
2/16 anonim válasza:
Amikor eszitek, tegyetek rá tejfölt, mellé egyetek kenyeret!
Finom a tejföllel, én mindig szoktam rá tenni.
3/16 anonim válasza:
Állítólag: ha ilyen esetben 1-2 meghámozott krumplit egészben főzünk bele, akkor az összeszedi a többletsót. (Én még nem próbáltam)
4/16 anonim válasza:
Ha szeretitek a tarhonyás pörköltet, az is jó bele, piríts, majd főzz egy sótlan tarhonyát és keverd össze.
6/16 anonim válasza:
Én felhigítanám vízzel, majd mernék le belőle annyit, hogy ne legyen túl sós. Aztán újrafűszerezném (persze só nélkül). Ha még így is sós lenne, akor tejföllel próbálnám ellensúlyozni. A köretet (tésztát, nokedlit vagy krumplit) pedig só nélkül főzném.
7/16 anonim válasza:
Rakj bele egy kis cukrot vagy mézet, és főzd egy kicsit, az felveszi és jó szaftos lesz:)
8/16 doboszoli válasza:
A krumplis trükk segít, ha egy kicsit lett sós.
Ha olyan mint a hering, az is marad, kidobós, vagy hősiesen elfogyasztható.
9/16 A kérdező kommentje:
Került bele viz, krumpli és szódabikarbóna. Sikerült belőle ehetőt csinálni :)
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
2011. júl. 11. 17:44
10/16 anonim válasza:
azt akartam javasolni, hogy főzés közben vizes konyharuhával fedd le az edényt, akkor vedd le, mikor megszáradt. Sokáig nem próbáltam, de működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!