Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Az aranygaluskához hogyan...

Az aranygaluskához hogyan kell a vanília sodót csinálni?

Figyelt kérdés
2009. márc. 23. 13:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondták hogy híg puding legyen a sodó. Vanilia pudingot megcsináltam és szép lassan felhigítottam tejjel aztán beraktam a hűtőbe. Miután lehült majdnem még 1 liter tejet kellett beleöntenem mert ahogy lehült besűrűsödött. De nagyon finom volt!
2009. márc. 23. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én így szoktam.

3 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 2 tojás sárgája, 1 vaníliás cukor, fél liter tej, fél citrom reszelt héja.


A tojás sárgáját jól kikeverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverem a lisztet és a tejjel felöntöm, gőz fölött sűrűre főzöm.

2009. márc. 23. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

1deci tejben keverjen el egy csomag (kb.40g) vanília ízesítésű krém port, adjon hozzá két friss tojássárgáját, egy csomag vaníliás cukrot valamint a 6 dkg (kb. 3 evőkanálnyi) kristálycukrot és keverje jól el.


A maradék tejet tegye fel forralni ( 5. fokozat). Ha tej elkezd forrni - habzani kezd a széle - állandó kevergetés mellet csorgassa a tejhez az ízesített vanília krém port és folyamatos kevergetés mellett főzze meg ( kb. 1 - 2 perc). Puding állagtól egy kicsit folyékonyabbra főzze az öntetet.


Csokis ízesítéssel ugyanúgy készül mint a vaníliás, csak hozzá kell kevernie két csapott evőkanálnyi cukrozatlan kakaóport és ki kell hagynia a vaníliás cukrot.


Tipp: Vaníliás cukor helyett használhat kettévágott vanília rúd kikapart magjait (a legjobb, de nem olcsó megoldás), vagy egy teáskanálnyi folyékony vanília kivonatot. A kristálycukrot folyékony édesítőszerrel helyettesítheti, így cukorbetegek is nagyobb biztonsággal fogyaszthatják.


Kukorica keményítővel is elkészíthető a vaníliás krém port helyettesítve, ilyenkor egy kicsivel több vanília aromát használjon. Sárgás vanília színűre egy csipetnyi sáfrány hozzáadásával teheti. Így szinte teljesen adalékanyag mentes önteteket készíthet.

2009. márc. 23. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!