Az aranygaluskához hogyan kell a vanília sodót csinálni?
Én így szoktam.
3 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 2 tojás sárgája, 1 vaníliás cukor, fél liter tej, fél citrom reszelt héja.
A tojás sárgáját jól kikeverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverem a lisztet és a tejjel felöntöm, gőz fölött sűrűre főzöm.
1deci tejben keverjen el egy csomag (kb.40g) vanília ízesítésű krém port, adjon hozzá két friss tojássárgáját, egy csomag vaníliás cukrot valamint a 6 dkg (kb. 3 evőkanálnyi) kristálycukrot és keverje jól el.
A maradék tejet tegye fel forralni ( 5. fokozat). Ha tej elkezd forrni - habzani kezd a széle - állandó kevergetés mellet csorgassa a tejhez az ízesített vanília krém port és folyamatos kevergetés mellett főzze meg ( kb. 1 - 2 perc). Puding állagtól egy kicsit folyékonyabbra főzze az öntetet.
Csokis ízesítéssel ugyanúgy készül mint a vaníliás, csak hozzá kell kevernie két csapott evőkanálnyi cukrozatlan kakaóport és ki kell hagynia a vaníliás cukrot.
Tipp: Vaníliás cukor helyett használhat kettévágott vanília rúd kikapart magjait (a legjobb, de nem olcsó megoldás), vagy egy teáskanálnyi folyékony vanília kivonatot. A kristálycukrot folyékony édesítőszerrel helyettesítheti, így cukorbetegek is nagyobb biztonsággal fogyaszthatják.
Kukorica keményítővel is elkészíthető a vaníliás krém port helyettesítve, ilyenkor egy kicsivel több vanília aromát használjon. Sárgás vanília színűre egy csipetnyi sáfrány hozzáadásával teheti. Így szinte teljesen adalékanyag mentes önteteket készíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!