Az ecet, mint tisztítószer?
Szia!
Itt sok érdekes tapasztalatot olvashatsz az ecetről, meg egy csomó más hasznos dolgot, amivel spórolhatsz:
Én például az ecetet arra használtam, hogy a teljesen vízköves mosógép dobot megpucoljam. Beleöntöttem egy liter ecetet, elindítottam üresen a gépet és leszedte az egészet csak úgy csillogott villogott.
Negatív hatás max szerintem akkor mutatkozik ha lenyeled.
A krómnikkel edényeknek abszolut nem árt, már több, mint 20 éve ezzel tisztitom öket, és semmi bajuk. Ami viszont árt nekik, azok a különféle súrólószerek, dörzsi szivacs, stb, mert finom karcokat okoznak, ami eleinte nem látszik, viszont egyre inkább odaragad benne az étel.
Az ecet a mészkö/márvány kivételével semminek nem árt.
Nem okoz(hat) problémát.
Amikor megvettük kb 15 éve a zepter készletet, azt mondta az ügynök, ha elfogyna a tisztítószer, csak ecettel kenjük át. Semmi baja az edényeknek.
Üdv!
ÉN szinte mindenhez ecetet használok. Mosáskor öblítő helyett is. Fehérebbek és puhábbak lesznek tőle a ruhák.
A mosogatószert is felhigítom ecettel,és jobban oldja a zsírt. WC-t,füdőkádat,csempét is azzal mosom. Ablakot ecetes vízzel.
Szőnyeget és kárpitozozz bútorokat proszívózás után puha kefével, ecettel dörzsölöm át. A foltokat is kiveszi,és újra szép színű lesz a kárpit és a szőnyeg is.
"A vizet azért ráadod, tehát nem a liter ecettel fog dolgozni a gép? És milyen programot választasz (időtartam, hőfok)?"
Egyszerűen úgy indítom a gépet mintha normál mosást végeznék (40C). Persze szív be vizet, az oldja is bizonyos szinten.
Próbáld ki egyszer, tényleg beválik, de erősebb ecettel!
"Szőnyeget és kárpitozozz bútorokat proszívózás után puha kefével, ecettel dörzsölöm át. A foltokat is kiveszi,és újra szép színű lesz a kárpit és a szőnyeg is."
Erre is kíváncsi lennék. Pontosan mi a menete a kárpit és a a szőnyeg ecettel történő tisztításának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!