Miért kell ecet a szilvalekvárhoz (főzéséhez)?
szia!
Az a szilvalekvár sütéséhez kell! Felénk, legalábbis nagymamám úgy csinálja a szilvalekvárt, hogy kimagozza a szilvát, felezi, és ecettel kikent tepsiben beteszi a sütőbe. Nem kell kavarni, úgy sül magától lekvárnak meg. Az ecet azért kell, hogy ne égjen le, az ízén nem érzik!
főzéséhez is
azért, hogy ne ragadjon le a keverés nélküli szilvalekvár
jó alaposan kimosott edényt öblítsd ki 20 %-os ecettel, az sem baj, ha marad az alján - rakj bele mag nélkül szilvát, és a lehető legalacsonyabb fokozaton (gáztűzhely esetén lángelosztó is kell) - főzd néhány órán át, anélkül, hogy megkevernéd - az állagán látni fogod, mikor jó
nem kell bele cukor!!!!!!!!
a tartósságáról nem tudok nyilatkozni, de elvileg dunsztolva nem kell hozzá tartósítószer - nálunk sosem érte még meg a lefőzött mennyiség, hogy üvegbe és a spájzba kerüljön, napok alatt elfogyott :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!