Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért horpad be a kenyerem...

Miért horpad be a kenyerem teteje?

Figyelt kérdés

A héten vettük meg elsö kenyérsütögépünket.És bármit csinálok be horpad.Próbáltam letakarni is.:(

Köszönöm!


2011. máj. 6. 09:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mert túl kel a tészta. Vagy sok a víz benne,vagy a só sok,vagy az élesztő.

De ez a használati utasításban is benne van. Pontosan kell adagolni és kitapasztalni,hogy jó.

2011. máj. 6. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
nekünk is szinte mindig behorpad :(
2011. máj. 6. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:
Az én sütésemnél is legtöbbször behorpad a kenyér teteje.
2011. máj. 6. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is úgy gondolom, hogy túl kel.

Arányosan csökkentsd az adagokat mindenből, és úgy próbáld meg sütni.

Esetleg még egy tipp: jól zár a teteje, nem szökik be valahonnan a hideg levegő? Vgay nem nyitottad ki a tetjét amikor kelesztett és/vagy sült?


Üdv!

2011. máj. 6. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Mert sok benne az élesztő.

Picit kevesebbet tegyél bele, mint amit a recept ír.

2011. máj. 6. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez a kettő az én receptem, tutik, én mindig ezeket készítem.

Kalács

330g liszt

50 grammos élesztő 1/6-oda

1 felvert tojás (vagy csak tojássárga)

1 van.cukor

53g cukor (3 púpozott evőkanál)

60g olvasztott sütőmargarin

1,5 dl langyos tej (vagy víz)

100g mazsola

csipet só

reszelt citrom héja


1. Alaposan elkeverni ebben a sorrendben: felvert tojás, cukor, olvasztott vaj, langyos tej/víz, élesztő.

2. Liszt, citromhéj, van.cukor, só kimérése másik edénybe.

Először a folyékony cuccot öntöm a gépe, aztán a szilárdakat.

Világos színű program, kisebb súlyra (nekem 2.53 perc).

Ha már nagyon barna, leállítom hamarabb a gépet, hogy ne égjen meg a mazsi.


Fehér kenyér

3,1 dl meleg víz

2 ek (olíva)olaj

4 pohár liszt

0,5 ek cukor

2 tk só

50 grammos élesztő 1/6-oda


(Az ek a nagy mérő a tk a kis mérő, 1 pohár = 240 ml)

2011. máj. 6. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Biztosan van recept a géphez, tartsd be. DE: én évek óta sütöm, és nekem is behorpadt, amig tanácsra nem vettem bioboltból búzasikért, és abból nem tettem hozzá a nagyobbik mérőkanálal 2-3-al. Azóta gyönyörű a teteje. Ez a liszt sikértartalmát fokozza, és nem káros adalékanyag!
2011. máj. 7. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!