Miért horpad be a kenyerem teteje?
A héten vettük meg elsö kenyérsütögépünket.És bármit csinálok be horpad.Próbáltam letakarni is.:(
Köszönöm!
Mert túl kel a tészta. Vagy sok a víz benne,vagy a só sok,vagy az élesztő.
De ez a használati utasításban is benne van. Pontosan kell adagolni és kitapasztalni,hogy jó.
Én is úgy gondolom, hogy túl kel.
Arányosan csökkentsd az adagokat mindenből, és úgy próbáld meg sütni.
Esetleg még egy tipp: jól zár a teteje, nem szökik be valahonnan a hideg levegő? Vgay nem nyitottad ki a tetjét amikor kelesztett és/vagy sült?
Üdv!
Mert sok benne az élesztő.
Picit kevesebbet tegyél bele, mint amit a recept ír.
Ez a kettő az én receptem, tutik, én mindig ezeket készítem.
Kalács
330g liszt
50 grammos élesztő 1/6-oda
1 felvert tojás (vagy csak tojássárga)
1 van.cukor
53g cukor (3 púpozott evőkanál)
60g olvasztott sütőmargarin
1,5 dl langyos tej (vagy víz)
100g mazsola
csipet só
reszelt citrom héja
1. Alaposan elkeverni ebben a sorrendben: felvert tojás, cukor, olvasztott vaj, langyos tej/víz, élesztő.
2. Liszt, citromhéj, van.cukor, só kimérése másik edénybe.
Először a folyékony cuccot öntöm a gépe, aztán a szilárdakat.
Világos színű program, kisebb súlyra (nekem 2.53 perc).
Ha már nagyon barna, leállítom hamarabb a gépet, hogy ne égjen meg a mazsi.
Fehér kenyér
3,1 dl meleg víz
2 ek (olíva)olaj
4 pohár liszt
0,5 ek cukor
2 tk só
50 grammos élesztő 1/6-oda
(Az ek a nagy mérő a tk a kis mérő, 1 pohár = 240 ml)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!