Miért horpad be a kenyerem teteje?
A héten vettük meg elsö kenyérsütögépünket.És bármit csinálok be horpad.Próbáltam letakarni is.:(
Köszönöm!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Mert túl kel a tészta. Vagy sok a víz benne,vagy a só sok,vagy az élesztő.
De ez a használati utasításban is benne van. Pontosan kell adagolni és kitapasztalni,hogy jó.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én is úgy gondolom, hogy túl kel.
Arányosan csökkentsd az adagokat mindenből, és úgy próbáld meg sütni.
Esetleg még egy tipp: jól zár a teteje, nem szökik be valahonnan a hideg levegő? Vgay nem nyitottad ki a tetjét amikor kelesztett és/vagy sült?
Üdv!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Mert sok benne az élesztő.
Picit kevesebbet tegyél bele, mint amit a recept ír.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ez a kettő az én receptem, tutik, én mindig ezeket készítem.
Kalács
330g liszt
50 grammos élesztő 1/6-oda
1 felvert tojás (vagy csak tojássárga)
1 van.cukor
53g cukor (3 púpozott evőkanál)
60g olvasztott sütőmargarin
1,5 dl langyos tej (vagy víz)
100g mazsola
csipet só
reszelt citrom héja
1. Alaposan elkeverni ebben a sorrendben: felvert tojás, cukor, olvasztott vaj, langyos tej/víz, élesztő.
2. Liszt, citromhéj, van.cukor, só kimérése másik edénybe.
Először a folyékony cuccot öntöm a gépe, aztán a szilárdakat.
Világos színű program, kisebb súlyra (nekem 2.53 perc).
Ha már nagyon barna, leállítom hamarabb a gépet, hogy ne égjen meg a mazsi.
Fehér kenyér
3,1 dl meleg víz
2 ek (olíva)olaj
4 pohár liszt
0,5 ek cukor
2 tk só
50 grammos élesztő 1/6-oda
(Az ek a nagy mérő a tk a kis mérő, 1 pohár = 240 ml)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!