Hogyan kell a karamell tejet csinálni?
Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 21:12
1/5 anonim válasza:
Kicsi lábosban megpirítani egy evőkanálnyi cukrot. Amikor szép világos színű, ráönteni a 3 dl tejet és elkeverni. Lassan olvad el.
2/5 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy egyszerre sok karamellt csinálok (kis lángon kell, sokáig tart, szóval macerás), kiöntöm egy kiolajozott porcelán tányérra. Vagy a kistapsibe, ahogy épp kézre esik. Amikor kihűlt, ki kell szedegetni a karamellt és eltenni. Érdemes az olajat letörölgetni róla szalvétával, mert a cukor nem romlik meg, de az olaj néha igen.
Aztán mikor karamelles tejet innál, néhány darabot beleraksz a tejbe, mikróban megmelegíted, és elkevergeted :)
3/5 anonim válasza:
Megmelegíted a cukrot, de addig ne kavargasd, amíg fel nem olvad, max rázogathatod egy picit a fazekat, azután, ha már szép sötétbarna színű, akkor öntesz hozzá tejet, megvárod, míg felolvad a hirtelen hideg tejtől megkeményedett cukor, közben kavargatod, hogy ne fusson ki és ne égjen le, és kész. :-) Ha nem akarod, hogy sokat kelljen várni, amíg a karamell újra felolvad a tejben, akkor a tejet meg is melegítheted egy külön fazékban, ha így öntöd hozzá, akkor rövidebb ideig tart! ;-)
4/5 anonim válasza:
a tejet határozottan érdemes hasonlóan forrón adni a forró cukorhoz, más nem, a hőkülönbség miatt azt tapasztalod, hogy szanaszét fröcsög a tej
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat !!!!!!!!!!!!A kis fiamnak szeretnék ,kakaó helyet -Köszi
2011. febr. 23. 20:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!