Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit rontok el sajtkészítés...

Mit rontok el sajtkészítés közben?

Figyelt kérdés
Néha sikerül, néha nem. Látszólag mindig ugyanúgy készítem a sajtot. Ez nem az érlelős eljárás, hanem a gyors és egyszerű ecettel kicsapatós technika. Egyszer kemény lesz, és magától lecsepeg róla a savó kb. negyed óra alatt, ezt szeretjük. Máskor meg (erre mondom, hogy elronthatok valamit) olyan hóvirág jellegű, ki kell csavarni, és kenhető sajt születik. Talán a tej más? Ugyan onnét vesszük mindig.Kérlek olyanok válaszoljanak, akik már csináltak ilyet! Köszönöm.
2011. febr. 17. 12:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom, nekem eddig mindig kemény lett. Én citromlével csinálom, de szerintem ez mindegy.

A préselést is ugyanúgy csinálod?

2011. febr. 17. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Ez az érdekes, hogy az egyiket nem is kell préselni, a keményet, pár perc alatt összeáll és lecsepeg, addig a másikat ki kell csavarni, mert magától gondolom csöpögne pár napig is. Utóbbinál nem ugrik össze olyan szépen a "java", hanem csak pici szemcsékben válik el a savótól. Mennyi citromlét használsz? Igazit, vagy üvegeset?
2011. febr. 17. 13:58
 3/11 anonim ***** válasza:

Igazit. 2 liter tejhez kb 1 citrom levét, de ez a citromtól is függ, hogy mekkora ill. milyen lédús. Apránként adagolom.

Szerintem a tej minősége nem állandó ebben az esetben. Ez függhet a tehenek takarmányától is.

2011. febr. 17. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Már csak egy kérdés, felforrást követően adod hozzá a citromlevet, ugye?
2011. febr. 17. 15:57
 5/11 anonim ***** válasza:
Igen. Forrás után, majd visszaveszem tartalékra és folyamatos, lassú kevergetés közben adagolom, tehát nem egyszerre.
2011. febr. 17. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm még egyszer! Ki fogom próbálni.
2011. febr. 18. 15:21
 7/11 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen!

Egyébként honnan szerzed be a tejet? Mindig ugyanatbból a gazdaságból?

2011. febr. 18. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Szia! Igen, mindig ugyanonnan. Itt helyben a falunkban van egy négytehénkés "tejes néni", tőle. Még nem volt időm kipróbálni a citromos eljárást, de ha megcsináltam megírom, milyen lett:)
2011. márc. 3. 14:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Okés! Aranyos vagy! Remélem bejön! Az a lényeg, hogy nagyon türelmesen, apránként adagold és várd amíg teljesen kicsapódik!
2011. márc. 3. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Tegnap végre kipróbáltam a módszered, és bejött! Már azt is tudom, hogy mit rontottam el, egyből bele zuttyantottam az ecetet, ez volt a baj. A citrommal sokkal jobb volt dolgozni, úgyhogy mostantól csak így fogom. Köszönöm szépen! :D
2011. márc. 18. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!