A házi készítésű Baileys meddig áll el?
Elsőnek: tudom, hogy a Baileys nem egy tojás. -.-"
Viszont minden receptbe, amit eddig találtam, kell tojás. Azt kérdeztem, ismertek-e olyan receptet, amelyikbe NEM kell tojás. Mert a nyers tojást amúgy se nagyon pártolom, és lehet, hogy emiatt rövidebb ideig is áll el.
Az alkohol viszont valószínűleg tényleg "tartósítja"!
Köszi. :)
én ezt a receptet ismerem
elkészítettem itthon isteni fimon volt próbáld ki :)
2 Aranka mogyorókrém puding (hidegen keverhető)
6 dl tartós tej
1 l teiszín
+ 4 dl tartós tej
6 cs. vaniliás cukor
porcukor ízlés szerint (kb. 40 dkg)
5 dl vodka vagy pálinka
isteni finom
sok sikert az elkészítéshez ;)
Szia! Ez tényleg jónak tűnik! :) az Aranka por helyett nem használhatok szerinted inkább mogyorós cappuccino-port? És a +4 dl tejet azért írtad, mert a 6 dl-ben kell feloldani az Aranka port?
Egyébként köszi a receptet és ebben tojás sincs. :)
Illetve neked meddig állt el? Vagy el is fogyott egyből? ;) És még egy kérdés, a vodka helyett nem lehet szerinted rumot?
Bocsi a sok kérdésért!
Szerintem ez jobb recept rá: (még nem csináltuk, de karácsonyra/szilveszterre mi is tervezzük!
Hozzávalók:
3 dl konyak
2 tubus sűrített tej
2 doboz Danette csokipuding
4 dl tejszín
2 cs. vaníliás cukor
2 dl főzött kávé
A hozzávalókat a csokipuding hozzáadása után a rúdturmix segítségével kevertem csomómentesre. Betettem a hűtőbe, hogy pár nap alatt összeérjen. Mivel nem túl alkoholos (frissen nagyon lehetett érezni benne a konyakot, de később már nem), ezért édesség helyett rájártak a fiúk, bár az is igaz, hogy csak fél adagot készítettem, mert csak próbának szántam. Régen többféle receptet kipróbáltam már (rummal, whiskyvel), de pudingos változattal nem nagyon találkoztam. Ez adja meg a krémességét, és az ízéhez is nagyban hozzájárul.
Én pont tegnap csináltam meg karácsonyra baileys-t,meg tojáslikőrt is:) A kávé mellé még egy vaníliás cappucino-t is raktam bele.
* 5 dl tejszín
* 4 ek kristálycukor
* 2 cs vaníliás cukor
* 2 tubus (340g) sűrített tej
* 1 dl lefőzött erős kávé
* 4 dl whiskey
1. A tejszínt felmelegítjük, félretesszük.
2. A kristálycukrot karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről és beleöntjük a meleg tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett, lankadatlan türelemmel teljesen felolvasztjuk benne a karamellizált cukrot.
3. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sűrített tejet és a kávét. Összeforraljuk, majd hűlni hagyjuk.
4. Miután kihűlt, hozzáöntjük a whiskeyt.
5. Üvegbe töltjük, jól összerázzuk. Fagyasztóban tároljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!