Ötleteket szeretnék: mi finomat és egészségeset lehet a kenyérre tenni, ami HÁZI készítésű?
májkrémet.
Hagyma süt, máj, mint a resztelt májnál, húsdarálón ledarál egy hajában főtt krumplival, egy nyers hagymával. Összekever sóval borssal, fél margarinnal, esetleg majorannával.
Sárgaborsót megfőzni, pépesre, keletiesen, erősen fűszerezni, habosra kavarni
Köpolú: héjában sült padlizsán, ecettel olajjal mustárral, borssal habosra keverve, s paradicsomkarikák.
Tepertőkrém, ledraál, mustárral kikecer
Sonkakrém: sonka, vaj, darál, kever.
körözött, tojáskrém,pástétomok, májpástétom, tonhalkrémek
most kb ennyi jutott eszembe :]
Ja és ezis hasznos lehet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__89..
Mézes vaj. Kikeverve.
Vajkrém: a vaj sóval habosra keverve.
Ebbe lehet zöldfűszereket; uborkát; paprika-fokhagyma- köményt is tenni.
Kőrözöttet.
Pástétomok néven futnak a szakácskönyvben.
- tehéntúró
- tejföl
- apróra vágott vöröshagyma
- apró kockákra vágott zöldpaprika
- só, őrölt fűszerpaprika
Ezt összekeverem (kenhető massza legyen belőle), mi nagyon sok vöröshagymával készítjük.
Imádja az egész család, még sosem tudtam olyan sokat készíteni, hogy 1 óra múlva maradt volna belőle...
Cikkekre vágott paradicsomot szoktunk mellé enni. :D
Tök jók...
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!