Írnátok nekem ötleteket hogy csirkemellett miben pácoljak és hogyan?
Kefírb, joghurt vagy tejföl egy kis csemege piros arannyal, egy kis só, bors és esetleg fokhagyma. Ezt akár úgy ahogy van, hőállóedényben pácolod, utána be a sütőbe esetleg fokhagyma helyett hagymát is karikázhatsz bele sütés előtt. Nagyon finom.
Vagy
Tejbe egy őrölt paprika, fokhagyma, bors fűszerek ízlés szerint. Ezt általában én tarjához szoktam keverni, egy napot áll a hűtőben, puhítja a húst utána, "natúran" kevés olajon megsütöm a szeleteket, ez is nagyon finom. Csirkével is jó, csak mivel a csirke eleve puhább és gyorsabban átsül nem kell olyan sokáig pácolni.
Amúgy igazából szinte bármiből lehet pácot készíteni, csak egy kis fantázia kell és fűszerek.
i lenne ha a száraz csirkemell helyett másmilyen hjúst vennél? Akár combot,vagy disznó vagy marhahúst? Akkor tudnák váltaozatos ételeket főzni.
Nem értem,hogy mostanában miért vesz mindenki csirkemellet:
Olaj,mustár,fokhagyma,Cayenne-bors,só.Csilivel még tüzesebb,mexikói jellegű.
Keleties és finom:méz,gyömbér,kurkuma.Esetleg szójaszósz,balzsamecet is.A méz helyett lehet barna-cukrot tenni.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!