Leöntöttem étolajjal főzés közbe a nadrágomat végig. Szerencsére nekem nem lett bajom de a nadrágban egy hatalmas folt van. Kérek tanácsokat tippeket hogyan tudnám kiszedni, már kimostam forró mosószeres vízben be is áztattam de semmi? Ötleteket?
Elöször is az ilyen foltokat nem szabad FORRÓ vizbe tenni, hanem elöször MIDNIG hidegbe áztatni, mert a forró viz csak beleviszi a szennyezödést a textilszálak belsejébe.
A legjobb, ha bekened a foltot rendes szappannal (nem a folyékonnyal, hanem a hagyományossal) és hagyod legalább fé napot ázni. Utána kiöbliteni és mosogatószerrel kézzel kimosni, ezután pedig rendesen géppel, ahogy szoktad.
Mondjuk az sem mindegy, milyen mosószer. Én pl. Domestost semmi esetre nem tennék ruhára.
Én Arielt használok, és eddig minden kijött a ruháimból, még a paprikás olaj is, ami ráfröccsent, mindez 40 fokon.
Szárazon önts a foltra Ariel folteltávolító folyadékot (fel fog rajta habzani), ha alatta még látszik a folt, akkor jól dörzsöld át, és mehet a mosógépbe.
Élelmiszeriparban dolgozom, kiszedek minden foltot: zsír, olaj, paprika, paprikaolaj, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!