Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mitől lesz jó szaftos a...

Mitől lesz jó szaftos a rakott krumpli?

Figyelt kérdés
2010. dec. 1. 18:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem a hazai mindig száraz, fojtósra sikerül akár hogy is nyakon öntöm tejföllel. Ez a verzió viszont nálunk bevállt: [link]
2010. dec. 1. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én hagyományosan rétegezem a főtt krumplit, főtt tojást, kolbászt. Ami más, az az öntet. Szalonnát piritok, majd ha lehül bele öntök tejfölt, sóval,vegetával elkeverem, és bele ütök legalább 2-3 db nyers tojást. Ezt öntöm a krumplira. Ha a Férjem nem eszik, akkor alulra vágok egy sor hagymát is. Ő nem szereti.
2010. dec. 1. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Fele tejföl fele fehérmártás, és a krumplihoz sok zsír kell (olaj) sokkal több, mint más ételhez. Keverj paprikás zsírt Olajat) a tejfelbe, ha a kolbász nem elég zsíros!
2010. dec. 1. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
52%
Én nem használok zsírt csak olajat. Ezzel kenem ki a tepsit, és amikor a tepsi fele megtelt a rakottakkal, akkor is öntök rá/közé egy kevés olajat. Ja és kell egy réteg vöröshagymakarika is. Így tuti nem lesz fojtós, inkább rendesen szaftos!
2010. dec. 1. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem a kolbász zsírja adja meg a krumpli ,,csöpögését". Nagyon bünös kaja,igazi fogyókúra lázadás.
2010. dec. 1. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
57%

Nálunk úgy készül, hogy minden sor krumplit meglocsolok olajjal és tejföllel, így nem lesz fojtós, lesz bőven szaftja.

De az a verzió is finom amit az első válaszoló linkelt, én is kipróbáltam már.

2010. dec. 1. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
73%
Mi a réteget tejjel vagy tejszínnel hígított tejföllel locsoljuk meg, és sajtot is reszelünk bele. Nagyon finom!
2010. dec. 1. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Mi nem kolbásszal ,hanem lecsókolbásszal csináljuk, amit előtte picit megpirítunk. Sok tejfölt is rakunk bele. Így lesz szaftos.
2010. dec. 2. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Én nem kolbásszal,hanem löncshússal(400g-os) csinálom.Sok hagymával,paradicsommal,sűrű pörköltalapot csinálok és ebbe teszem a feldarabolt löncshúst.Vizet alá,nagy lángon zubogtatom,hogy jól szétfőljön.A nagy doboz tejfölt hozzákeverem és ezt öntöm a krumpli ,tojás rétegre.Utána krumpli és a tejfölös löncshús másik fele a tetejére.Sütőbe be és jól összesütöm az egészet.

Garantáltan szaftos lesz és isteni finom.

2010. dec. 3. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Maggi görög rakottkrumpli alappal és tejszínnel csak úgy tocsog a szafttól...
2010. dec. 12. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!