Szaftos rizses ételek (pl. rakottasok, paradicsomos húsgombóc, töltött káposzta, stb) lefagyasztható? A kérdésemben a rizs a lényeg, azt csak azért hangsúlyozom, hogy nem magában fagyasztanám, hogy nem szikkadna meg.
Ha arra gondolok, hogy a töltött káposztát símán lefagyasztunk, és ugyanolyan jó, mint készítésekor, akkor a többinek is jónak kell lennie.
Amiben bizonytalan vagyok, hogy milyen állagú lesz a kaja, ha fagyasztás után előveszem, azokból a kajákból először próbaképpen egy viszonylag kis mennyiséget fagyasztok le és kb. egy hét után előveszem.
Rizst még nem próbáltam, de szerintem - ha konkrét választ nem kapsz - érdemes lesz kis mennyiséggel tenni egy próbát. (Én most éppen a panírozott fehér tökkel próbálkozok. Most vasárnap kiderül, hogy érdemes-e.)
Én sokszor fagyasztok le nyersen húsgombócokat simán, vagy paprikába töltve. Utána csak fagyosan belerakom a paradicsomszószba és úgy főzöm. Nagyon finom.
Töltöttkáposztát készen meg mindig lefagyasztok, mert nagy adagokat főzök, és nem fogyna el egyszerre. Soha semmi baja nem volt még.
Fagyasztottam le paradicsomos húsgombócot. Felengedés után a szósz kicsit " löttyedt " volt. Ízre nem volt rossz.
Esztétikai szépségével volt bajom. :P De azért elfogyott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!