Szaftos rizses ételek (pl. rakottasok, paradicsomos húsgombóc, töltött káposzta, stb) lefagyasztható? A kérdésemben a rizs a lényeg, azt csak azért hangsúlyozom, hogy nem magában fagyasztanám, hogy nem szikkadna meg.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha arra gondolok, hogy a töltött káposztát símán lefagyasztunk, és ugyanolyan jó, mint készítésekor, akkor a többinek is jónak kell lennie.
Amiben bizonytalan vagyok, hogy milyen állagú lesz a kaja, ha fagyasztás után előveszem, azokból a kajákból először próbaképpen egy viszonylag kis mennyiséget fagyasztok le és kb. egy hét után előveszem.
Rizst még nem próbáltam, de szerintem - ha konkrét választ nem kapsz - érdemes lesz kis mennyiséggel tenni egy próbát. (Én most éppen a panírozott fehér tökkel próbálkozok. Most vasárnap kiderül, hogy érdemes-e.)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én sokszor fagyasztok le nyersen húsgombócokat simán, vagy paprikába töltve. Utána csak fagyosan belerakom a paradicsomszószba és úgy főzöm. Nagyon finom.
Töltöttkáposztát készen meg mindig lefagyasztok, mert nagy adagokat főzök, és nem fogyna el egyszerre. Soha semmi baja nem volt még.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Fagyasztottam le paradicsomos húsgombócot. Felengedés után a szósz kicsit " löttyedt " volt. Ízre nem volt rossz.
Esztétikai szépségével volt bajom. :P De azért elfogyott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!