Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Légy szíves, segítsen aki...

Légy szíves, segítsen aki tud, a spenótfőzelék 5 hónapos kisbabának lefagyasztható?

Figyelt kérdés
Kicsit sok lett tegnap belőle, tej és tápszer nincs benne, este már feltettem a kérdést itt a babás rovatban, de nagyon ellentmondó válaszokat kaptam.. :( Csak krumpli+spenót+csirkemell összeturmixolva a főzőlével. Előre is köszi, ha valaki tud segíteni.
2009. máj. 20. 13:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Spenótot soha nem szabad újramelegíteni, tehát le sem fagyasztható. Főleg, hogy egy 5 hónapos babáról van szó, akinek még csak tápszert vagy anyatejet kellene kapnia.
2009. máj. 20. 13:24
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Ördögi körbe kerültem. Tegnap kb. 8-an írták hogy nyugodtan fagyasszam le.. és 5-en, hogy ne.. Mostmár tényleg nem tudom.. inkább kidobom.. :)

Amúgy 3,5 hónapos kora óta hozzátáplálunk, természetesen tápszert is kap, de már mindent eszik, amit a védőnő "előírt" nekünk, így spenótot is fog.

2009. máj. 20. 13:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Egy éves a lányom és nyugodtan fagyaszd le neki. Kicsi korától így csinálom. Persze az étele sosincs kétszer melegítve és úgy lefagyasztva. Semmi baja nem lesz a picikédnek.

2009. máj. 20. 14:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Nyugodtan fagyaszd le,és mikróban is felmelegítheted.Amúgy pedig a védőnőre hallgass,mert egy 5 hós babának nem elég az egészséges fejlődéshez,ha nem kap gyümölcsöt és zöldséget.Ezt a tápszergyárak által szponzorált tudósok találták ki.(Mint sok más egyebet) Nekik nem az egészség fontos,hanem a haszon.Egy internetes fórumon olvastam,de igaz.
2009. máj. 20. 15:02
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi Lányok. Amúgy egy hét múlva már 6 hónapos lesz a kicsikém. Sajnos előbb cselekedtem, mint ahogy olvastalak Benneteket, és kidobtam a fagyasztóból a spenótot. :(

Fagyasztott spenótból csináltam a főzeléket... és azt újra fagyasztani.. hát nem is tudom.. felnőttnek lehet hogy nem árt, de ilyen kicsi babánál nem mertem kockáztatni. De ha Nektek ez így bevált... sajnos kidobtam. :( De azért köszi szépen még egyszer.

2009. máj. 20. 21:12
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

A fagyasztott spenótot is meg kell főznöd. Tehát hőkezeled és teszel még bele pár dolgot is. Tehát egy kész ételt kapsz belőle igaz? A kész ételeket pedig le lehet fagyasztani. Óvni kell a babákat, de azért szépen lassan fokozatossan szoktatni is kell őket dolgokhoz. Hidd el semmi baja nem lesz. Utólsó előtti válaszoló vagyok. Legközelebb nyugodtan fagyaszd le. Én a főtt husit is jégkocka tartóban fagyasztva tárolom neki és így csak bele kell dobnom az éppen aktuális főzelékjébe.

2009. máj. 20. 23:40
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi legközelebb nem ijedek meg, és így fogom csinálni! :) A husit én is így csinálom. Köszi!!!!
2009. máj. 24. 13:35
 8/8 anonim ***** válasza:
34%
5 hónaposként még csak anyatejet kéne ennie.
2009. jún. 9. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!