Az a problémám, hogy a rakott krumplim sose lesz olyan szaftos. Tehát nem sül ki a benne levő kolbászból az a jó fűszeres lé. Ugye értitek mire gondolok? Ti,hogy csináljátok? Egy kicsit megsütitek előtte a kolbászt,hogy kisüljön belőle a zsír? Vagy hogy?
Nem a kolbászból kell kisülni annyi zsíradéknak hogy szaftos legyen hanem a rakáskor kell tejföl és olaj keverékkel locsolni az adja majd a szaftosságot.
2010. febr. 13. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
2/13 anonim válasza:
Én bőven rakok bele tejfölt is és a kolbászt nem sütöm meg előtte. Parasztkolbásszal csinálom mindig és a tojást sem sajnálom belőle, mindig jó szaftos szokott lenni.
2010. febr. 13. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
3/13 anonim válasza:
Sok tejföl, bőven olaj, sok kolbász. Felesben is lehet: valami füstölt meg sima debreceni.
2010. febr. 13. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
4/13 anonim válasza:
hát az én rakott krumplim kicsit más mint a hagyományos.én szoktam belerakni még hagymát 2 fejet,1 paprikát felkarikázva,2 db papadicsom felkarikázva,gomba vagy kukorica,jaa és a lényeg h én megszoktam spékelni majonézzel.sztem k.rva finom igy.és a tejfölt kiszoktam keverni pici tejjel h folyosabb legyen és meglocsolom a végén pici olajjal.probáld ki garantálom h isteni lesz.eddig akárkinek mondtam vagy csináltam istenitették:)
2010. febr. 13. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
5/13 anonim válasza:
Én sokáig nem tudtam milyen is az igazi rakott krumpli. De meg van a titok. Én mindig besamelmártás mártással locsolom meg.
Olvaszd meg a vajat, szórj rá a lisztet és pirítsd világosra.
Öntsd hozzá lassan a tejet és keverd simára.
Főzd takarékon, fedő alatt 10 percig, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
2010. febr. 13. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
6/13 anonim válasza:
ma 16:49-es: a te recepted lehet, hogy finom, DE AZ IGAZI rakott krumpliban semmi keresnivalója besamelnek!!!!
2010. febr. 13. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
7/13 anonim válasza:
A hagyma paprika paradicsom nem rakott krumpli. Ezen az alapon bármit hozzá lehet tenni még pörköltet is!
2010. febr. 13. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
8/13 anonim válasza:
Az a jó a főzésben,hogy úgy variálhatod az ízeket,ahogy akarod...ettől lesz egyedibb.Unalmas lenne az élet,ha mindenki befásultan ugyanúgy főzné az ételeit,mint a másik!
2010. febr. 13. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
9/13 anonim válasza:
ma 17:42-es: abban iagazad van, hogy minden receptet lehet variálni - és sok hires receptéppen úgy is keletkezett, hogy valamit megváltoztattak benne, vagy rosszul sikerült.
DE!! ha valaki azt irja, hogy az "IGAZI" rakott krumpli, akkor az az eredeti (Hagyományos) receptet jelenti - ebben az esetben krumpli, fött tojás, füstölt kolbász és tejfölböl készült ételt. Rakott krumpli van rengeteg, de az nem az "igazi" - tradicionális, azzal van gond, ha a sajátját nevezi igy, és sokakat félrevezet ezzel.
2010. febr. 13. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
10/13 anonim válasza:
én sosem rakok rá olajat! nem is értem minek az... sok tejföl, a tetejét is gazdagon megkenem, kétféle parasztkolbásszal, egy száraz és egy kevésbé száraz... nekem mindig szaftos lesz... nem csinálok előtte a kolbásszal semmit, felkarikázom és belerakom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!