Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet a nyers húst 3...

Hogyan lehet a nyers húst 3 napig tárolni anélkül, hogy megromlana?

Figyelt kérdés

Ma venném ki a fagyasztóból, holnap reggelre felolvadna.

Holnap bepácolnám meg kevés zsírral is bekenném.

Így, hogy be van fűszerezve (nyilván só is lesz rajta)

eláll-e 72 órán át a HŰTŐBEN?

Esetleg van-e olyan módszer, amivel tutira kibírná?

Gondolok arra, hogy alufóliával alaposan lezárnám, vagy ilyesmi.

A 3. napon sütném meg.



tegnapelőtt 15:18
 1/8 anonim ***** válasza:
38%

Az miert nem opcio hogy ugy vedd ki es olvaszd ki hogy egy napit legyen a pacban es ne harmat, ha mar a romlastol felsz?


Egyebkent nyilvan elallna a hutobeny a zsir es a so eleg jo tartosito.

tegnapelőtt 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

1#

Mert kretén vagyok, azért. Semmi más okom nincs.

tegnapelőtt 15:44
 3/8 anonim ***** válasza:
79%
Ha mondjuk öntesz rá olajat úgy hogy elfedje,ellepje akkor bizonyára jó lesz az még 3 nap után is.Mert elzárja a levegő elől.Így lassulnak a romlási folyamatok..
tegnapelőtt 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
3-as jól írja, én így pácolom a vadast, 4-5 napot.
tegnapelőtt 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
És ha csak annyi zsírral kenem be, amennyi úgymond szükséges? Nem szoktam semmit sem bő zsírban tárolni. Ettől függetlenül lesz rajta, csak nem 2 dl, hanem fél dl.
tegnapelőtt 16:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Befűszerezve, sózva talán kibír annyit. Kettőt egész biztos. Csináltam már olyat, hogy befűszreztem reggel, aznap és következő nap állt, a rákövetkezőn meg megsütöttem. Én biztos nem áztatnám olajba.


Mi akadája, hogy korábban csináld meg? Készen tovább eláll.


Egyébként meg ha ma vennéd ki a fagyasztóból, az annyit jelent, hogy még nem vetted ki. Vedd ki holnap.

tegnapelőtt 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

5


A lényeg,hogy a levegővel ne érintkezzen.De ha csak megkened kevés zsírral az úgy szerintem nem az igazi..Úgy nem telesül a teljes elszigetelés kritériuma.Azt a pácolajat meg nem kell mind beletenni az ételbe.Ez egy bevett módszer a hosszabb időtartamú pácolásra. Ha nem akarod,akkor nem csinálod.De te kértél biztos módszert...

tegnapelőtt 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha friss hús volt akkor simán kibír ennyit időt főleg fűszerezve.
tegnap 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!