Melyik az a gyümölcs, amiben nincsen meg az az enzim,ami oldja a lap zselatinban lévő fehérjét? Nyers papaya, friss füge , friss ananász, friss kiwi oldja!
Figyelt kérdés
Zselatinnal friss gyömölcs torta, nem főzött#lapzselatin #zselatin #Friss gyümölcs #Friss Kiwi, papaya, ananász, füge és zselatin #Gyümölcstorta friss fűgével
2023. dec. 3. 17:14
1/3 anonim válasza:
A zselatin állati kollagénből készül. Szerintem a nyers gyümölcs csak hígítja a zselatint az ozmózis-hatás révén, ezért nem dermed meg. Készítsd sokkal töményebbre (sűrűbbre) a zselatint, és meg fog kocsonyásodni a fent említett gyümölcsökkel is.
2/3 anonim válasza:
Kb a felsoroltak teszik tönkre a kollagént.
Az öszibarack, sárgabarack, alma, körte, meggy, banán, mandarin/narancs nem - ezeket próbáltam már.
Egyébként gyümölcsökre sokkal jobb a keményítö alapú zselé, annak "mindegy", milyen gyümölcsöt használsz, müködik.
3/3 harebell válasza:
Jók még: eper, málna, cseresznye, szeder, áfonya, ribizli.
Mangó sem jó nyersen, párolva igen. Ananászból és trópusi gyümölcsből is csak a frissel van baj, konzervből jó, vagy ha a frisset előpárolod, úgy megdermed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!