Hogy tudok a legegyszerűbben kinyerni egy darab nyers burgonya levét? Van mindenféle gépem, de ha lehet nem koszolnám össze egy darab burgonyáért. Folyt. lentebb.
Köszönöm! Közben utána olvastam, a legegyszerűbb a rongyos csavarás. Ha hagyom állni, hamar oxidálódik.
7. a nyers bio burgonyalé rezisztens keményítőt tartalmaz, ami preobiotikum. Olvass utána. Kevéssel érdemes kezdeni, előszőr csak naponta egy nagykanállal, majd 100 ml.
Mikor érdemes fogyasztani?
• Éhgyomorra: Reggel ébredés után ideális lehet, mivel ilyenkor a bélrendszer üresebb, és a rezisztens keményítő jobban hasznosulhat.
• Étkezések között: Ha nem reggel, akkor étkezések között is fogyaszthatod, hogy elkerüld a puffadást vagy az emésztési nehézségeket.
Mennyi az ajánlott mennyiség?
• Kezdő adag: Kezdd napi 1-2 evőkanállal, hogy megnézd, hogyan reagál rá a szervezeted.
• Fokozatos emelés: Ha jól tolerálod, növelheted az adagot 50-100 ml-re (kb. fél deciliter) naponta.
• Maximális mennyiség: Nem javasolt túl sokat fogyasztani belőle, mert nagyobb mennyiségben irritálhatja a gyomrot vagy hasmenést okozhat.
Hogyan készítsd el?
1. Válassz bio vagy vegyszermentes burgonyát, mert a héja alatt lehetnek nemkívánatos vegyszerek.
2. Hámozd meg, reszeld le, és egy tiszta textílián keresztül préseld ki a levét.
3. Azonnal fogyaszd el, hogy megőrizze a tápanyagtartalmát.
Fontos megjegyzések:
• A burgonya héjában és zöld részeiben szolanin nevű mérgező anyag található, ezért mindig alaposan tisztítsd és távolítsd el ezeket a részeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!