Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy tudok a legegyszerűbben...

Hogy tudok a legegyszerűbben kinyerni egy darab nyers burgonya levét? Van mindenféle gépem, de ha lehet nem koszolnám össze egy darab burgonyáért. Folyt. lentebb.

Figyelt kérdés
Gyenge és beteg is vagyok, tehát a kezem nem erős, de mégis hogyan lehetne kinyerni a legegyszerűbben a levét? Próbáltam lereszelni, eléggé megterhelő volt számomra az is, és utána ököllel kiszorítani, de nem sok jött ki belőle, igaz nem tettem rongyba …. Hátha létezik olyan konyhai praktika ami számomra is könnyen kivitelezhető. Köszönöm!
nov. 20. 10:09
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Reszelés ÉS várakozás. Sok levet fog ereszteni.
nov. 20. 10:18
 2/19 anonim ***** válasza:
Biztosan lehet kapni villanyos présgépet.
nov. 20. 10:26
 3/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor kivárom türelemmel.
nov. 20. 10:33
 4/19 anonim ***** válasza:
Reszeld le (akár robotgéppel is lehet, ha van olyanod), utána tényleg szalvétába tedd, úgy hamar lecsöpög. Esetleg gyorsítani tudod, ha a szalvétát összetekered a krumplival, mintha vizes ruhát akarnál kicsavarni. Ha a kezed nem bírja, akkor többet kell várni, vagy esetleg valami súllyal kipréselni belöle.
nov. 20. 10:49
 5/19 anonim ***** válasza:
Reszelés után tedd szűrőbe és úgy nyomkodd,ha van időd ott is hagyhatod hagy csöpögjön.
nov. 20. 11:23
 6/19 anonim ***** válasza:
79%
Reszelés után sózni
nov. 20. 11:31
 7/19 anonim ***** válasza:
Ennek amúgy mi értelme van?
nov. 20. 11:31
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Közben utána olvastam, a legegyszerűbb a rongyos csavarás. Ha hagyom állni, hamar oxidálódik.

7. a nyers bio burgonyalé rezisztens keményítőt tartalmaz, ami preobiotikum. Olvass utána. Kevéssel érdemes kezdeni, előszőr csak naponta egy nagykanállal, majd 100 ml.

nov. 20. 12:03
 9/19 A kérdező kommentje:

Mikor érdemes fogyasztani?

• Éhgyomorra: Reggel ébredés után ideális lehet, mivel ilyenkor a bélrendszer üresebb, és a rezisztens keményítő jobban hasznosulhat.

• Étkezések között: Ha nem reggel, akkor étkezések között is fogyaszthatod, hogy elkerüld a puffadást vagy az emésztési nehézségeket.

Mennyi az ajánlott mennyiség?

• Kezdő adag: Kezdd napi 1-2 evőkanállal, hogy megnézd, hogyan reagál rá a szervezeted.

• Fokozatos emelés: Ha jól tolerálod, növelheted az adagot 50-100 ml-re (kb. fél deciliter) naponta.

• Maximális mennyiség: Nem javasolt túl sokat fogyasztani belőle, mert nagyobb mennyiségben irritálhatja a gyomrot vagy hasmenést okozhat.

Hogyan készítsd el?

1. Válassz bio vagy vegyszermentes burgonyát, mert a héja alatt lehetnek nemkívánatos vegyszerek.

2. Hámozd meg, reszeld le, és egy tiszta textílián keresztül préseld ki a levét.

3. Azonnal fogyaszd el, hogy megőrizze a tápanyagtartalmát.

Fontos megjegyzések:

• A burgonya héjában és zöld részeiben szolanin nevű mérgező anyag található, ezért mindig alaposan tisztítsd és távolítsd el ezeket a részeket.

nov. 20. 12:05
 10/19 anonim ***** válasza:
85%
Annyira éreztem, hogy valami nők lapja színvonalát is alulmúló baromsághoz kell...
nov. 20. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!