Javasolnátok olyan ételeket, amik fagyaszthatók?
Akár félkész, akár kész állapotban is.
A munkaidőm miatt sokszor nem tudok főzni, így mostanában próbálom úgy kialakítani a dolgokat, hogy hétvégén előre megfőzök ételeket nagyobb mennyiségben és lefagyasztom. Glutén és tej allergiám van, de a lisztet/morzsát egyebeket tudom helyettesíteni gluténmentessek.
Amiket szoktam készíteni fagyóba: pörköltek, rántott hús.
Viszont a férjem a pörkölteket nem szereti, a rántott hús meg már unalmas minden nap.
Adnátok még ötleteket?
Ha nem eszi a másnapos kaját, főz ő. Ebben semmi nincs.
Ja, hogy cs.szik főzni. Akkor így járt, de hogy én munka után fixen nem főzöcskéznék minden nap, csak mert a férjem finnyás az is biztos.
Bocs, az meg ALAP, hogy takarít meg rendet tart maga után.
Nem tudom, a 4-est miért szavaztátok le. Nagyon is pontosan leírta, hogy mit lehet, mit érdemes.
Én pl. a kockára vágott, az önmagában párolt ( nem főtt) leves zöldséget is fagyasztom kis adagokban.
Rendszeresen főzök zöldség nélkül, fűszerezett csontlevest, húslevest (hagymát, fokhagymát azért teszek bele, meg borsot, köményt, babért, szegfűszeget), befőttes üvegekbe töltöm, s be vele a mélyhűtőbe.
Amikor felhasználom bezöldségelem. Vagy megy a szószokba, főzelékbe, szükséges lehet húsokhoz is.
Szóval praktikus.
Volt, mikor a burgonyapürét is fagyasztottsm. Nem lett semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!