Jol fagyaszthato eteleket irnatok amiket egy hetre elore megtudnek csinalni?
+lasagne
fasírtgolyók (akár zöldséges verzió is)
bármilyen mártás, ami nem tejszínes, tejfölös
túrógombós, szilvás gombóc, nutellás gombós stb
Mamám a töltött káposztát is lefagyasztja, én azt nem eszem meg, szóval nem tudom, milyen úgy.
Gyakorilatilag majdnem mindent lehet fagyasztani, a trükk a kiolavaszátsban van - nem szabad gyorsan kiengedtetni, hanem lassan olvasztani fel, akkor a legtöbb étel olyan marad, mint fagyasztás elött amilyen volt.
Mindenféle levest tudsz fagyasztani, de ha tésztát szeretsz benne, azt felmelegitéskor tedd bele (kb 5-10 perc), úgy jobb.
Fözelékeket szintén lehet, de kiolvasztás után fel kell forralni, akkor jó lesz az állaga, nem válik szét a leve.
Minden húsételt, aminek van szafjta, azzal együtt lehet fagyasztani, a síma sült húsokat fogyasztás elött célszerü át forrósítani zsiradékban, vagy grill alatt.
Tésztákhoz mártásokat is lehet fagyasztani, elvileg a kész (nem túlfött) tésztákat is lehet, de itt is lassú kiolvasztás után fel kell forrósítani, vagy mikróban, vagy kevés forró zsiradékban.
Töltött paprika és paradicsomos húsgombóc is jól bírja a fagyasztást.
Töltött káposzta is, székelykáposzta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!