Fagyasztható zsemle/kifli receptje van valakinek?
Sziasztok!
BEVÁLT receptet keresnék, amiből olyan zsemle/kifli tésztát lehet gyúrni amit nyersen le tudok fagyasztani és utána is jó lesz. Próbálkoztam már netes recepttel de nem kelt meg sütés során :/ jó lenne valami biztos tipp. Előre is köszi :)





Érdemes megsütni, és utána fagyasztani. Szobahőmérsékleten kiolvad fél óra alatt, és olyan lesz, mint a frissen sült.
Bevált receptek Limara oldalán.





Egy bögre tejet felmelegítek egy púpos teáskanál cukorral. Akkor jó a tej,ha az ujjadat picit süti ha beledugod.Egy harmad friss élesztőt belemorzsolsz,és hagyd hogy ellepje a tej. Hagyd állni néhány percig,akkor jó ha az élesztő felúszik a tej tetejére,és kissé habos lesz. Ehhez hozzáöntök negyed bögre olvasztott vajat. És az egészhez szórok egy csapott teáskanál sót. Ezekhez annyi lisztet szórok,hogy egy evőkanállal szépen,egyenletesen eltudjam keverni a masszát. Végül óvatosan annyi liszttel dolgozom el a kezemmel a tésztát,hogy sem az edényhez,se a kezemhez ne tapadjon,de azért lágy legyen. Paskoló,forgató mozdulatokkal egyenletesre dagasztom. Meleg helyen,letakarva kelesztem legalább 45 percig. De ha több lesz,az sem baj. A megkelt tésztát hatfelé osztom,és kis bucikat gömbölyítek belőlük. Lisztezett deszkára teszem őket,letakarom,és még 20 percig kelesztem. Egyenként háromszögekre nyújtom,és sodró mozdulattal feltekercselem(keress a netem kifli tekercselő videót,megéri megtanulni!). Akkor jó a tészta,ha könnyen nyújtható,nem ragad. A kifliket tojással lekenem,és 200 fokra előmelegített sütőben,alsó és felső sütéssel 18-20 perc alatt megsütöm.
Én a kisült kifliket szoktam lefagyasztani,azokat csak újra felhevítem a sütőben,és jobb mint frissen kisüt e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!