Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kolbásszal töltött karaj (még...

Kolbásszal töltött karaj (még nyersen) fagyasztható egyben?

Figyelt kérdés
A tegnapi napon vettem a hentesnél egy másfél kilós karajt, amibe a kolbászt beletette kérésemre a hentes. Húsvétra szeretném megsütni (életemben először, így hasznos tanácsokat szívesen fogadok). Nyilván ennyi napig nem tarthatom a húst hűtőben, le szeretném fagyasztani. Mehet be kolbásszal együtt a fagyóba, vagy vegyem ki belőle a kolbászt előtte?
2019. ápr. 16. 12:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Fagyasztsd egyben, nem lesz vele semmi gond.
2019. ápr. 16. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mehet nyugodtan! :)
2019. ápr. 16. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat! :)


Még annyi, hogy ez a másfél kiló egészen hosszú darab. Amikor majd sütöm, akkor érdemes két darabra vágni?

[link] Igazából ezt a receptet néztem, és az itt található képeken is két darabban van, bár a receptben nem írja.

2019. ápr. 16. 13:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Elvághatod, de arra számíts rá, hogy eléggé össze fog menni!
2019. ápr. 16. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nálunk csukának hívják. Nyugodtan fagyaszthatod és sutheted is egyben. Igaz hogy nagy darab, de egyben nagyon jól mutat. Csak kicsit tovább kell sütni
2019. ápr. 16. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Mansour ***** válasza:
100%
Igen, de ha fagyosan kezded sütni, akkor ennyi idő alatt esetleg nem sül át a közepe. Érdemes előtte szobahőmérsékleten kiolvasztani (kb. fél nap). Másik, hogy én nem sütném fólia alatt, de ha nem vagy gyakorlott a hússütésben, akkor inkább maradjon a fólia.
2019. ápr. 16. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Kérget süthetsz rá serpenyőben mielött sütöbe teszed. A kéreg lezárja a felületet s a sült zaftos marad.
2019. ápr. 16. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :)


Valaki írta, hogy nem sütné fólia alatt. Miért nem? Ha fólia nélkül sütném, akkor nem száradna ki?

2019. ápr. 18. 12:54
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

#8

Mindenképpen fólia alatt célszerű sütni a vastag húsokat, az ilyen száraz húst mint a karaj, meg egyenesen "kötelező".

Sült kérget meg teszel rá a végén 10 perc alatt, fólia nélkül.

2019. ápr. 18. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
9-es válaszoló, köszönöm neked is. Fólia alatt fogom sütni, és még az elején megpróbálok serpenyőben kérget sütni rá, ahogy a recept is írja. Remélem sikerül. Mindenesetre amolyan "B tervként" készítek egy jól bevált göngyölt csirkét is, nehogy beégjek, ha valamit elbénázok. :D
2019. ápr. 18. 13:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!