Mézeskalács tárolása? Ha ma megsütöm, fém dobozban eláll karácsonyig? Fagyasztható? Ha fagyasztható, akkor a nyers tésztát kell fagyasztani vagy a kész mézeskalácsot is lehet?
Nekem van 3 éves mézeskalács díszem, ha akarnám, megehetném.
Ha fagyasztani akarod, készen a legjobb. Aztán szobahőmérsékleten kienged és olyan lesz, mintha pár órája sütötted volna.
A mézeskalács száraz helyen tárolva minden gond nélkül eláll húsvétig. Nekem az a tapasztalatom, hogy a teljesen kihűlt mézeskalácsot legjobb légmentesen záródó műanyag dobozban tartani.
Régebben nagyon sokszor fagyasztottam a nyers tésztát kisebb adagokban, nagyon jól lehet vele dolgozni, egyáltalán nem árt neki a fagyasztás.
A kész mézessütemény legnagyobb ellensége a nedves környezet, így én a fagyasztást ki sem próbáltam, és nem is javaslom.
A mézeskalácsot éppen azért szokás ilyenkor készíteni, mert minden különösebb nélkül eláll hónapokig, söt, az elsö héten még nem igazán jó, azután kezd finom lenni.
Ugyanez érvényes a többi hagyományos karácsonyi süteményre is, mint a zserbó, bejgli, linzer, stb. Ezeke mindig az advent elején készítették, mert akkor lett karácsonyra optimális.
Én is mindenhol azt hallom, hogy sokkal előbb megcsinálják, mint "kellene", mert eláll az...
Én pl ha már egy hetes meg sem eszem, szerintem pocsék lesz 🤢
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!