Egész csomag dzsefixet kevertem az átpasszírozott híg léhez (othello szőlőből), de még mindig híg volt a befőttes üvegbe öntéskor. jelenleg száraz dunsztban várakoznak. először főzök be. vajon utólag szilárdul meg a dzsemmem??
Híg léhez nagyon kevés lesz.
A darált gyümölcshöz kell a 1350 grammhoz az egybtasak.
Onnan tudod hogy jó lesz e hogy ami nem ment üvegbe abból pár evokanallal gyorsan kihutesz, pl par perc fagyaszto. Ahogy onnan kijon, olyan leaz
Én is csináltam Othello szőlőből dzsemet.
A leírás szerint egy tasaknyi azaz 25g Dzsemfix 1250g gyümölcshöz kell. No én a dzsemfix mellé még 50g almapektint is tettem plusszban (minden kiló Othellohoz) úgy lett dzsemes. Szóval minél hígabb egy gyümölcs turmixolmány, annál több zselésítőszer kell bele. Én almapektint alkalmazok.
Szerintem nálad nem fog megszilárdulni. De újra lehet az egészet főzni később is, és botmixerrel jól el kell homogenizálni a bele adagolt pektint. Sajnos hajlamos a csomósodásra, amikor óvatosan adagolod, akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!