Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A fasírtom mindig száraz, a...

A fasírtom mindig száraz, a fasírtgolyóm összeugrik sütés közben. Mi a titka a krémes állagú fasírtnak, amit pl.a menzán, vagy büfékben lehet kapni?

Figyelt kérdés

2022. dec. 2. 16:02
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
80%

Krémes állagú fasírt?!

Én ilyet még sosem láttam.

2022. dec. 2. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
4%
A mócsing a titok.
2022. dec. 2. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akkor szárad ki, ha túl sokáig sütöd. Lehet, hogy kicsit nagyobb fokozaton és kevesebb ideig kellene.
2022. dec. 2. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
77%

Ha a menzán krémes állagú a fasírt, az kb. azt jelenti, hogy az előző napi - már puhára megfőtt/megsült húsok maradékát darálták össze, és abból csinálták a fasírtot.


Ne is akarj ilyet csinálni otthon. :)


Ha száraznak találod, akkor min. 20%-os zsírtartalmú darálthúst vegyél, és tegyél bele tejbe áztatott zsömlét is (kinyomkodva). Így tuti nem lesz száraz.

2022. dec. 2. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
A menzaiban sok a kenyér attól laza a szerkezete:)
2022. dec. 2. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
83%
Nekem pl attól lett száraz a múltkor hogy használt olajban sütöttem, túl sokáig. Friss olajban kell, hogy rögtön süljön, ne főljön.
2022. dec. 2. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

A menzás fasírt puhaságának valószínűleg az a titka, hogy a hús mennyiség minimalizálva van, a beltartalom jelentős része kenyér.

Az, hogy a tied miért szárad ki, annak lehet oka a sok, sovány hús, vagy túlsütés. Kenyérrel, zsömlével valóban lehet rajta lazítani, a fasírt azért nem tiszta hús, fontos a kenyér-hús arány.

2022. dec. 2. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
6%
7: ha túlnyomórészt kenyér lenne benne, az nagyon felismerhető... Nem véletlenül írtam a 4-esben a "recycling" módszert. Hús van benne, de maradék pörkölt, lehámozott rántotthús, sülthús maradékok....
2022. dec. 2. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
58%
Fú utolsó ez jó undi szerintem.
2022. dec. 2. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
93%

9-es, nyugi, ne hallgass a 8-asra, egy nyomorékagyú troll, ilyen 1970-ben a csillebérci úttörőtáborban se csináltak.

Csak hallott valamit a félkegyelmű, aztán összeesküvés elméleteket sző. :)


" az előző napi - már puhára megfőtt/megsült húsok maradékát darálták össze, "


Ilyen sincs, a sülési, főzési veszteség pont a víztartalmától szabadítja meg a húst, tehát ha már megfőtt, megsütött hús lenne, pont hogy sokkal kevesebb víztartalma lenne, ami pont a krémességnek az ellentétét okozná.

Ez is jól példázza, hogy a leghalványabb fingja sincs róla, hogy miket zagyvál össze.


Egész egyszerűen nem kell rommá szikkasztani sütés közben. Ennyi a nagy titok.

2022. dec. 2. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!