A fasírtom mindig száraz, a fasírtgolyóm összeugrik sütés közben. Mi a titka a krémes állagú fasírtnak, amit pl.a menzán, vagy büfékben lehet kapni?
Krémes állagú fasírt?!
Én ilyet még sosem láttam.
Ha a menzán krémes állagú a fasírt, az kb. azt jelenti, hogy az előző napi - már puhára megfőtt/megsült húsok maradékát darálták össze, és abból csinálták a fasírtot.
Ne is akarj ilyet csinálni otthon. :)
Ha száraznak találod, akkor min. 20%-os zsírtartalmú darálthúst vegyél, és tegyél bele tejbe áztatott zsömlét is (kinyomkodva). Így tuti nem lesz száraz.
A menzás fasírt puhaságának valószínűleg az a titka, hogy a hús mennyiség minimalizálva van, a beltartalom jelentős része kenyér.
Az, hogy a tied miért szárad ki, annak lehet oka a sok, sovány hús, vagy túlsütés. Kenyérrel, zsömlével valóban lehet rajta lazítani, a fasírt azért nem tiszta hús, fontos a kenyér-hús arány.
9-es, nyugi, ne hallgass a 8-asra, egy nyomorékagyú troll, ilyen 1970-ben a csillebérci úttörőtáborban se csináltak.
Csak hallott valamit a félkegyelmű, aztán összeesküvés elméleteket sző. :)
" az előző napi - már puhára megfőtt/megsült húsok maradékát darálták össze, "
Ilyen sincs, a sülési, főzési veszteség pont a víztartalmától szabadítja meg a húst, tehát ha már megfőtt, megsütött hús lenne, pont hogy sokkal kevesebb víztartalma lenne, ami pont a krémességnek az ellentétét okozná.
Ez is jól példázza, hogy a leghalványabb fingja sincs róla, hogy miket zagyvál össze.
Egész egyszerűen nem kell rommá szikkasztani sütés közben. Ennyi a nagy titok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!