Kovászos uborkához lehet használni zsemlét is? Kovászos kenyeret ir a recept a tetejére de nekem olyan kenyerem nincsen.Van itt viszont száraz zsemle.Azt tenném a tetejére.
Élesztős tésztával nem sokra mész, ha kovászolni szeretnél.
Valódi kovászos kenyér kell, más nem fog működni.
Simán jó a zsemle. Én csináltam már zsemlével, és működött.
Annyi, hogy csak 2 napig hagyom a tetején a zsemlét. Amikor már zavarosodik a víz, "beindul", akkor kidobom.
De mondjuk én a kenyérrel is így szoktam csinálni.
Én krumplival csináltam és nagyon finom lett.Idős nénik adták ezt a tippet a piacon ahol megvettem a hozzávalókat szóval tuti recept:)
Úgy mondták hogy az üveg aljára kell tenni az apróra vágott krumplit és rétegezni kell a kaprot,szőlőlevelet tehát hogy az uborka rétegek közé kerüljön és fokhagymát is lehet beletenni mert attól még finomabb lesz és a sót sem kell sajnálni mert az uborka magába szívja.
Mindenkinek köszönöm a segitséget a sok jo tanácsot.
Rá tetem a zsemlét és valoban nagyon jo finom lett.
Köszönöm nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!