Megosztanátok velem a pörkölt receptjeiteket?
Pörkölt receptet keresek, kíváncsi vagyok hogy ti hogy csináljátok.
:)
https://www.youtube.com/results?search_query=szoky+p%C3%B6rk..
Nem az én receptjeim, de én jobban szeretem, ha vizuálisan is szemléltetve van, hogyan készül az étel.
4 gr kókuszolaj kis fej hagyma megfonnyaszt
Pluszba, 1 paprika 1 kis paradicsom nagyon aprora vagva osszefoz. Rá orolt pirospaprika, só, bors
4-5 centis darabokra vágott csirkemell hozzáadni. Lefedni, 20 perc
(Ez a kedvenc diétás csirkepörköltem)
Én fél kiló húsonként egy közepes fej hagymát összevágok nagyon apróra, (ha csak összesen fél kilóból csinálom, akkor 2 fejet) megpirítom zsiradékon, félrehúzom és porpaprikázom, amivel nem spórolok. Teszek rá a mennyiségtől függően minimális vizet (kb. 1 dl.) összekeverem, ráteszem a húst, megsózom, ezzel is összekeverem.
Gázom van, így lángelosztóra teszem közepes lángra, lefedve mindaddig, míg a saját levét ki nem dobja. Ekkor már leveszem a fedőt és teszek rá 1 db paprikát és 1 db paradicsomot apróra vágva, de csak nyáron, mert a télinek semmi íze.
Amikor a lé már elfőtt róla és csak zaftja van, de a hús is puha, akkor kész is van.
Ez eddig leírt receptekből pontosan az az eljárás hiányzik, ami az étel nevében is benne van:a hús pörkölése.
Részemről nem probléma, azért senkit nem pontozok le, mert egy ételt másképpen készít el, az is lehet finom, csak megjegyzem, a pörkölt elnevezés eredetileg a hús odapörkölését jelentette, a főzése nagyrészt a hús saját levében zajlott, a plusz nedvesség bevitele után akár ismételten lepörkölve, de nem leégetve. Plusz nedvesség a hagymával, paradicsommal, paprikával kerül az ételbe, víz már csak akkor, és kis mennyiségben, amikor az alapanyagokból kifogy a kellő víztartalom, soha nincs leves jellege az ételnek, a főzés is rövid lében zajlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!