Brassóimnak miért lett pörkölt íze? 😂
Nem lehet, hogy túl sok paprikát tettél bele...?
Sezrintem ebbe épp csak egy gondolatnyi kell (én nem is szoktam beletenni). só-majoranna-fokhagyma. Semmi más.
Talán mert a klasszik pörkölt alapon csináltad. 😁
Vöröshagyma, paprika, paradicsom.
Nálam a brassói aprópecsenye (benne van a nevében) zsírjára lepirított fűszeres apróhús.
Kolozsvári szalonnával indítok, némi zsír kellhet alá.
Magas hőfokon mehet bele a hús, amit alaposan megpirítok,
Mikor már kezd színt kapni, mehet rá az apróra vágott fokhagyma jókora adaggal. Egy kiló húshoz jóféle magyar egész fej fokhagyma.
Ezzel is pirítom, míg teljesen színt nem kap.
Sózom, mehet bele bőven bors, (majoránnát nem, az leves és belsőség fűszere)
Felengedem vízzel, de csak annyira, mint a pörköltöt. Ezt mindaddig ismételve, amíg meg nem puhul. Ha ez bekövetkezik, zsírjára pirítom. Összeforgatom kockára vágott sült krumplival.
Grátisz nálunk rá a kapros mártás.
Tejföl, feleannyi majonéz, negyedannyi mustár, só, bors, snidling, kapor.
Igen,csak kevés paprika,paradicsomot ne tegyél bele.
Vöröshagyma is csak módjával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!