Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Brassóimnak miért lett pörkölt...

Brassóimnak miért lett pörkölt íze? 😂

Figyelt kérdés
Először csinaltam brassóit disznóhúsból. Egy jó recept alapjan dolgoztam, csak azt tettem bele, ami kell egy brassoiba. A szokasos, hagyma, fokhagyma, paprika, kis paaradicsom, komeny meg majoranna. Megis olyan volt az egesz, mintha csak egy porkoltet ettem volna, sehol nem volt az az íz, amit mashol megszoktam. Egy kicsi szaftot hagytam rajta, igaz, mert parom ugy kerte. De akkor sem kellett volna egy az egyben porkolt izenek lennie. Mit rontottam el?
2020. dec. 12. 10:08
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Elég sok verziója létezik a brassóinak. Ettem már én is csárdában pörkölt jellegűt.
2020. dec. 12. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Igazából brassóihoz nem kell paprika meg paradicsom, csak hagyma meg fokhagyma a fűszerek mellett. Legalábbis ha nem pörköltszerű brassóit szeretnél.
2020. dec. 12. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

Nem lehet, hogy túl sok paprikát tettél bele...?

Sezrintem ebbe épp csak egy gondolatnyi kell (én nem is szoktam beletenni). só-majoranna-fokhagyma. Semmi más.

2020. dec. 12. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Lehetséges. Én jól megpaprikáztam recept szerint. -.-" Na majd legközelebb. Köszönöm. :)
2020. dec. 12. 12:01
 5/9 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem nem gond, ha paprikás. Én szeretem úgy is, bár nem tudom úgy még mennyire brassói. De tök finom ilyen pörkölt alappal és lilakáposztás zöldalmás majonézes salátával. :D
2020. dec. 12. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
81%

Talán mert a klasszik pörkölt alapon csináltad. 😁

Vöröshagyma, paprika, paradicsom.


Nálam a brassói aprópecsenye (benne van a nevében) zsírjára lepirított fűszeres apróhús.

Kolozsvári szalonnával indítok, némi zsír kellhet alá.

Magas hőfokon mehet bele a hús, amit alaposan megpirítok,

Mikor már kezd színt kapni, mehet rá az apróra vágott fokhagyma jókora adaggal. Egy kiló húshoz jóféle magyar egész fej fokhagyma.

Ezzel is pirítom, míg teljesen színt nem kap.

Sózom, mehet bele bőven bors, (majoránnát nem, az leves és belsőség fűszere)

Felengedem vízzel, de csak annyira, mint a pörköltöt. Ezt mindaddig ismételve, amíg meg nem puhul. Ha ez bekövetkezik, zsírjára pirítom. Összeforgatom kockára vágott sült krumplival.


Grátisz nálunk rá a kapros mártás.

Tejföl, feleannyi majonéz, negyedannyi mustár, só, bors, snidling, kapor.

2020. dec. 12. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
79%

Igen,csak kevés paprika,paradicsomot ne tegyél bele.

Vöröshagyma is csak módjával.

2020. dec. 12. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
84%
Úgy készítem, mint a 6-os, csak a végén a kapros mártást nem készítek hozzá, inkább mustárral ízesítem egy kicsit pikánsra. Paprikát, paradicsomot a pörköltbe szoktam rakni.
2020. dec. 12. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Brassóiba nem kell paprika és paradicsom, azért lett olyan! A zsíron a hagymát egy sűrített paradicsomot kell lepirítani, bele a fűszereket és bele a húst. Mikor kisercegte magát, akkor egy kis vízzel felhúzni és átpárolni, lepárologtatni a felesleges vizet.
2020. dec. 19. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!