Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vörösboros pörkölt gyerekeknek?

Vörösboros pörkölt gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Mennyi bort és mikor kell a pörköltbe tenni, hogy jó ízt adjon neki és kisgyerekek is fogyaszthassák?
2020. szept. 5. 15:51
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Mindjárt az elején beleöntöd, mikor a húst már amúgy is felöntenéd egy kis vízzel. Mit tudom én, 1 kg húshoz mondjuk 1-1.5 dl. Az alkohol elpárolog.
2020. szept. 5. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Jah, azt elfelejtettem, hogy ilyenkor ne csak a borral öntsd fel, természetesen kell hozzá más folyadék is, amivel amúgy is felöntenéd.
2020. szept. 5. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
Félóra alatt elpárolog az alkohol.
2020. szept. 5. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
62%
A vörösbort jellemzően testesebb húsokból készült pörkölthöz adjuk, (marha, szarvas, vaddisznó) és mivel nehezíti a húsok puhulását, nem javasolt a főzés korai szakaszában bele önteni. Kb. félidőtől, nem egyszerre adjuk hozzá, kilónként 1.5-2 decit, mégpedig jó minőségű, száraz borból. A gyerekek általaban nem szeretik se a vadakat, se a boros ételeket, viszont az étel alkohol tartalma pontosan 0 % lesz, tehát gond nélkül megehetik.
2020. szept. 5. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

4-es: A válaszod tele van tévedésekkel:

A bortól a húsok hamarébb puhulnak meg, mert savas közegben elöbb lesz a húsféle puha. (Amit te írtál, az a zöldségekre igaz, azoknak lúgos közeg kell ahhoz, hogy gyorsabban elkészüljenek)

A gyerekek a legtöbb esetben szeretik/szeretnék a vadakat, a füszeresebb ételeket és a borral készült ételeket, FELTÉVE, hogy van lehetöségük megismerni ezeket.

De amíg ilyen hülyeségeket írnak egyesek, hogy a gyerekek az olasz spagettit meg a pizzát szeretik csak, és csak ezekkel etetik öket, addig nem sok esélyük van arra, hogy mással is megismerkedjenek!


Az egyetlen, ami a válaszodban helytálló, hogy a bor alkoholtartalma elpárolog, ezért semmi esetre sem jelenthet problémát.


VIszont egy megjegyzésem még van a borral/alkohollal fözéshez:

Ha 1 kg húshoz adsz 1 dl bort, meg utána még vizet is, akkor egy-egy adag ételben még akkor sem lenne nérhetö mennyiségü alkohol, ha nem párologna el, ugyanis megfeljebb fél-egy likörös pohárnyi kerülhetne egy adagba, amiben bor esetén gyakorlatilag nincs mérhetö mennyiségü alkohol.

2020. szept. 6. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
12%
#5, gratulálok. Mert bár a húsok hamarabb puhulnak a bortól, ez csak akkor igaz, ha nem az elején adod hozzá. Persze a csirkemellnek tök mindegy. A gyerekek nagy többsége pedig nem szeret se a vadételeket, se a borral ízesített ételeket, de mondhatnám a csípős ételeket is. Attól, hogy te hülyeségnek minősíted, még igaz! Te a gyerekek egy másik valóságból származő többségét ismered!
2020. szept. 6. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Tévhit, hogy fél óra is kell neki. Az alkohol már a legelején elpárolog a hőtől, ahogyan beleöntöd. Fél órát főzve maximum sűrűbbé válik csak.
2020. szept. 7. 02:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
1 kg húshoz mehet 2-3 dl bor is amikor már félig megpuhult a hús, a miatt ne aggódj, hogy alkohol ízű lesz, mert az alkohol a hő hatására elpárolog és egy finom ízt hagy maga után.
2020. szept. 7. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!