A pörköltet szándékosan oda szoktátok égetni?
Nem.
De nem is szoktam hozzá semmit pontosan kimérni.
LoL
Hogyne, úgy a finom, ha fekete, füstöl és keserű.
Mit lehet egy pörköktön pontosan kimérni?
Elvileg a pörkölt azért "pörkölt", mert a húskockákat előtte a zsiradékon és a hagymán kicsit meg kell/ene futtatni, (pörkölni) hogy kapjon egy kis kérget, de így nagyon kevesen csinálják.
Amikor már benne van a pirospaprika, akkor már ne kísérletezz ezzel, mert leég és keserű lesz!
Azért szoktam inkább úgy fogalmazni, hogy a hagymára ráteszem a húst, és fehéredésig sütöm, forgatom benne. Utána mehet a törtpaprika és rögtön egy kis víz...
Ha már KozmaGyuri meglátogatta, legjobb, ha rögtön átrakod egy másik lábasba, ami még nem pörkölődött meg, akkor talán még ehető lesz. Vagy kuka az egész.
Úgy látom jelentősen megoszlanak a vélemények.
Most utoljára sikerült odakapatnom a pörköltet és jobban ízlett a végeredmény. Kérdés, hogy nem más miatt lett e jobb íze ?
Elég egyszerűen csinálom.
- Olaj
- darált hús (30% zsír)
- hagyma
- édes fűszer paprika
- csípős fűszer paprika
- bors
- köménymag
- leveskocka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!