Ti mit fogtok/szoktatok Karácsonyra főzni?
24-én Tokaji borlevest, Fokhagymás-citromos harcsafilét,vagy Rántott halat, Majonézes hagymás-krumplisalátát
26.-án Gyöngytyúklevest, Töltött káposztát,
végre egy normális kérdés !!!!
Töltött káposztát , rántott halat törtburgonyával , hideg tálat stb. és desszert Citromos álom pohárkrém , diós bejgli .
Pár napja már volt ilyen kérdés, és lesz is még. Ez benne a jó, hogy legalább ötleteket is meríthet az ember, bár legtöbben a hagyományoknak megfelelően főznek idén is.
Még atervezés fázisában vagyok, szóval bármi változhat még az utolsó nap is.
A töltöttkáposzta alap, de nem egyik nap főételként, hanem csak úgy egy jókora adag, hogy aki megkívánja, bármikor ehet belőle.
Harcsapaprikás, juhtórós-kapros nokedlivel, házi csirkemáj pástétommal töltött karajtekercs, baconba burkolva, valamilyen gyümölcsös töltött hús is lesz, lehet, hogy a fügével vagy aszaltbarackkal töltött sertésszűz, krumplifánkkal és sajtmártással.Vagy gombás töltelékkel és aszaltszilvával töltött pulykamell.Többféle krumpli és rizsköret, sok grillezett zöldség, majonézes és friss saláták.
Sütik: gyümölcstorta, lekváros-habos linzer, vagy diós-habos kocka, vagy mézes-kókuszkocka.
Aztán majd jön a következő felvonás, az év vége/Újév... :)
24-én Nagypapa főz, mindig ez a menü: halászlé és gyümölcsleves, rántott ponty és csirkemell krumplipürével vagy bécsi krumplisalátával. Desszertnek általában mi visszük a zserbót, de idén szerintem csak mézeskalács lesz.
25-én Apáméknál mindig más van, ott kicsit extrásított, de hagyományos ételek vannak.
26-án itthon évekig kacsa volt, de az utóbbi időben inkább könnyedebb, kísérletezős ételeket csinálunk.
24 enõzgerinces csirkemell kukoricasaláta, petrezselymes krumpliv, palóc leves
26 székelykáposzta vagy hurka lilakáposztával.
27 rántott husi,karfiol gombamártással
Gesztenye krémleves, aszalt szilvával töltött pulykamell, sült lazac, majonézes krumplisaláta, mézes krémes, házi Ferrero golyók, és bejgli.
Csak Szentestére főzök, 25-n és 26-n szülőknél/nagyszülőknél leszünk.
Van halászlé, húsleves, töltött káposzta, sült/rántott hal, rántott hús, kacsa, fasírt, valamilyen vad, meg sok süti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!