Tervezitek már, hogy mit fogtok főzni karácsonyra? Esetleg valami különleges recept, akár süti recept?
Én 14 éves fiú vagyk. Már nagyon várom a karácsonyt, mert tervezem hogy sütt adok ajándékba, meg sütök is valami finomat. Terveim:
Ajándékba: Rudolf falatkái:
-125 gramm olvasztott vaj
-250 gramm összetört kekszmorzsa
-4 ek. méz
-4 ek. kókuszreszelék
-4 ek. kakaópor
A hozzávalókat összekeverjük, tálcára öntjük, elegyengetjük. Néhány órára hűtőbe tesszük. Ha kivettük, egyenlő kockákra vágjuk. Golyókat formálunk a kockákból. A golyókat kakaóporba, kókuszreszelékbe, aprómogyoróba, csokireszelékbe forgatjuk. Kis muffinos papírba tesszük.
Ez az egyik. A másik:
Gesztenyés fatörzs:
-1 kg gesztenyepüré
-80+20 gramm teavaj
-45 gramm sózott vaj
-125 gramm porcukor
-40+100 gramm csoki
Mély tányérba tesszük a gesztenyepürét, beleöntjük a porcukrot. Megolvasztjuk egy serpenyőben a 80 gramm teavajat, 45 gramm sózott vajat, 40 gramm csokit.-> Hozzáadjuk a gesztenyéhez, állandó kevergetés özben. Ózgerincformát kibéleljük, beleöntjük a fatörzstésztát, lefedjük a tetejét is. Egy tele üveggel a tetején betesszük a hűtöbe. 2 nap múlva kibotítjuk. Megolvasztjuk a maradék vajat és csokit, bevonjuk vele.
Nálunk szinte már hagyomány, hogy anya süt fatörzset, meg háztetőt. =)
Hagyományosan minden évben ugyanaz, csak a sütik változnak/bővülnek, ill., ami épp akkor a kisfiam kedvence, azt tuti megfőzöm/sütöm.
Halászlé, töltött káposzta, rántott hal, majonézes krumpli és kukorica saláta, töltött csirke vagy pulyka, tyúkhúsleves. Mákos-diós bejgli, emeletes süti (családunk kedvence), sajtos pogi, gesztenyés süti
idén hozzánk jön mindenki 25.-én, úgyhogy felköthetem a gatyám....:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!