Különleges vaddisznópörkölt recept?





Hozzávalók:
* 1,5 kg vaddisznó ragu
* 10 dkg füstölt szalonna
* 2 nagy fej hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 friss édespaprika
* só
* bors
* 2 babérlevél
* 3-4 dl Kékfrankos
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk (ha elég zsír jön ki belőle, nem kell pótolni). Beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, 2 babérlevelet, zöldpaprikát, és jól összekeverve fonnyasztjuk, rászórjuk a piros fűszerpaprikát, sót, borsot, 1-2 dl vörösborral felengedjük, ezzel egy picit felfőzzük, és belekeverjük a felkockázott vaddisznót. Ha nem eléggé lepi el a lé, akkor még töltünk hozzá bort, és fedő alatt jó puhára főzzük. Ha a lé nagyon elpárolog, újra fel kell önteni borral.
Megjegyzés:
Rendkívül finom! Köretnek lencsefőzeléket, mellé Kékfrankost ajánlok. Nálunk kedvenc étel.










Főzz az első válaszoló kiváló pörköltjébe vargánya gombát,és ha nagyon bátor vagy csíkokra vágott, csemege savanyított uborkát!Tejföllel,serpenyőben pirított nokedlivel,vagy dödöllével az igazi!
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!