Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Különleges vaddisznópörkölt...

Különleges vaddisznópörkölt recept?

Figyelt kérdés
Holnap főzőversenyre készülök és vaddisznó húst adnak alapnak és mindenki pörit fog csinálni mert az van megszokva és vmi különlegeset szeretnék.
2010. aug. 5. 12:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:


* 1,5 kg vaddisznó ragu

* 10 dkg füstölt szalonna

* 2 nagy fej hagyma

* 3 gerezd fokhagyma

* 2 friss édespaprika

* só

* bors

* 2 babérlevél

* 3-4 dl Kékfrankos


Elkészítés:


A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk (ha elég zsír jön ki belőle, nem kell pótolni). Beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, 2 babérlevelet, zöldpaprikát, és jól összekeverve fonnyasztjuk, rászórjuk a piros fűszerpaprikát, sót, borsot, 1-2 dl vörösborral felengedjük, ezzel egy picit felfőzzük, és belekeverjük a felkockázott vaddisznót. Ha nem eléggé lepi el a lé, akkor még töltünk hozzá bort, és fedő alatt jó puhára főzzük. Ha a lé nagyon elpárolog, újra fel kell önteni borral.

Megjegyzés:


Rendkívül finom! Köretnek lencsefőzeléket, mellé Kékfrankost ajánlok. Nálunk kedvenc étel.

2010. aug. 5. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Az előző korrekt, de a vadhoz illik még a boróka bogyó, mi úgy szoktuk.
2010. aug. 5. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Főzz az első válaszoló kiváló pörköltjébe vargánya gombát,és ha nagyon bátor vagy csíkokra vágott, csemege savanyított uborkát!Tejföllel,serpenyőben pirított nokedlivel,vagy dödöllével az igazi!

Minden jót!

2010. aug. 5. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:
Tényleg csak nekem furcsa, hogy ezt itt a számítástechnika kategóriában kérdezik meg?
2010. aug. 5. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!