Mit szoktatok sütni karácsonyra, és idén mit fogtok?
Recepteket írjatok!
KÖSZÖNÖM!! :-)
Horváth Ilona szakácskönyből sütöm mindíg a zserbót, és a linzer koszorút. Valamint hókiflit sütöttem már meg előre. Annak a receptje az alábbi:Hókifli
• 20 dkg zsír
• 50 dkg liszt
• 2 dl tejföl
• 1 evőkanál porcukor
• egy csipet só
• 1 kiskanál szódabikarbóna
Tölteléknek kemény gyümölcs, vagy darált dió.
Alaposan összedolgozom, és késfok vastagságúra nyújtom. Pohárral kiszaggatom, és a belső felét megkenem tojássárgájával, hogy majd összeragadjon.Megtöltöm, majd félbehajtom és egy villa hegyével összenyomkodom hogy szép cirádás legyen a széle. Ha van kedvem megkenem tojássárgájával a tetejét de ez el is maradhat. Aranysárgára sütjük, és még forrón vaníliás, fehéjas porcukorban megforgatom.
Sütés: 200 C-on, előmelegítve hőlégkeveréssel.
Kellemes készülődést az ünnepekre!
Kókuszos piskótatekercs,
Kata szelet,
gyümölcstorta,
Sió szelet,
linzer
zserbó
kata-szelet
diós-és mákos bejgli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!