Hogyan teszed főzéskor, elkészíteskor az ételeket egészségesebbé, könnyebbé, diétásabbá?
Gondolok itt olyanra, hogy a főzeléket nem liszttel sűríteni, hanem egy részét turmixolva pépesíteni.
Vagy a sült krumplit olajmentesen sütni.
Vagy (hogy ne csak fogyókúrás legyen) hallottam olyanról, aki speciális bio maglisztből saját maga süti otthon a pékárut.
Egyéb ötletek?
Inkább az arányokat nézem. Legyen sok zöldség, fehérje, kevesebb szénhidrát és zsiradék.
Egyszerűbb eleve egészséges ételeket készíteni, mint egy nagyon nehéz ételt megnyomorítani.
Ez a "pizzát csinálok, de a tészta karfiolból van" dolog nekem sose jött be. Inkább együnk egy kis szelet normál pizzát, és legyen mellé egy fehérje dús saláta.
Minél többet b@szakszik az ember az ilyen helyettesítésekkel, annál könnyebb undorítóvá tenni az egészet.
Hacsak nem vagy allergiás, nyugodtan egyél mindent, csak az arányokat kell figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!