Mivel "turbózzátok fel" a szendvicseket, hogy változatosabb, egészségesebb legyen?
A csirkehúskrémet maradék sült csirkemellből csinálom. Aprítógépben összekeverem majonézzel és mascarponéval. A kész krémhez újhagymát is szeletelek.
A paprikakrémhez kápia paprikát kell sütni sütőben, utána meghámozni és szintén aprítóban pürésíteni fokhagymával, borssal és sóval. Néha sült padlizsánnal feldúsítom, akkor krémesebb lesz, jobban "megáll" a kenyéren.
Én körözöttes szendvicset szoktam csinalni meg tojaskrémest
(Összetört főtt tojás ,tejföl,majonéz,so, petrezselyem)
Rántottás szendvicset is szokram ha már unom az összes krémet meg felvágottat 😀
Fuhh, imádom a szendvicseket, ráadásul ha anya férje itthon van, nem is nagyon főzünk, mert nem szereti a kajaszagot, szóval olyankor étterem+szendvics van leginkább. Rengetegféle kenhető cucc van itthon, de van, hogy én csinálok valamilyen szendvicskrémet (a kedvencem most a fetás-céklás).
Igazából van a basic vaj-csirkemell sonka páros pl. és ahhoz szoktam tenni még pluszba rukkolát, paradicsomot, mozzarellát, vöröshagymát, vagy cheddar sajtot, paprikát, bébispenótot. Vagy amik extrábbak, és van, aki a világból kifut tőlük, azok az áfonyalekvár-camambert melegszendvics (a háromszög alakú), vagy mogyorókrém-eperlekvár verzióval.
Vagy ami még kedvenc, az a pesto-csirkés grillszendvics, ami tényleg pár perc, ha készen veszed a pesto szószt hozzá (mondjuk ha te csinálod, az sem nagy kaland).
Újabban mindig megpiritom a kenyeret serpenyőben, és még melegen megpakolom.
Amire régen rá vagyok cuppanva, az a sült cékla! Felvágott helyett rakom a szendóba, egy szelet füstölt sajttal, és joghurtos szósszal. Nyamiiii
A gyermekem meg a tükörtojás plusz pirított bacon a kedvence a szendvicsben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!