Egészségesebb a rizs, ha kásásan van elkészítve, nem pedig pergő szeműre? Melyik a finomabb?
Teljesen mindegy, hogy mennyire van megfözve, egyformán egészséges vagy egészségtelen, nincs különbség.
Az meg, hogy melyik finomabb, nagyrészt ízle´s kérdése, de attól is függ, hogy mihez akarod enni.
Ízlésfüggő, mi négyszeres vízben főzve esszük, ragacsosan, máshogy eszünkbe se jutna. Illetve nekem a teteje tetszik frissen, ami még szétjön. Most váltunk olyan 3,7-szeres vízre, de sokkal alá sosem fogunk menni.
Viszont másoknak ez nem lenne jó és zsírt is használnak. Egyik sem rosszabb a másiknál.
Nem hinném, hogy sokat befolyásolna az egészségesség terén a víztartalom.
Az a pici olaj, amit átforgatják a rizst, eleve nem sok. De emellett a zsíradékokra (olaj, zsír, vaj) - mérsékelt mennyiségben - igen nagy szükség vagy az egészséges táplálkozásban, ugyanis egy csomó vitamin csak akkor tud felszívódni, ha zsiradékkal egytüt fogyasztják, ha külön, vagy a zsiradékot elhagyják, akkor nem.
Az egészséges étrend eleve elég vitás téma, pár évenként volatozik, hogy mi számít annak. A józan ész szerint meg az a legjobb, ha minél többféle alapanyagok fogyasztunk, és nem zárunk ki semmit, mai évszázadok óta az emberiség étrendjében benne van.
(Kivétel az, ha valaki bizonyos élelmiszerre túlérzékeny, illetve a félkész-, késztételek nem tartoznak ide)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!