Mivel lehet egészségesebben, de finoman panírozni a karajt?
Teljes kiorlesu liszt es teljes kiorlesu morzsa
A dieta sikere azon all hogy ne bo olajban susd meg, csak spricceld le olajban es sutoben susd, feluton megforgatva
1: tepsiben szoktam sütni kevés olajjal bespriccelve, viszont a teljes kiőrlésű nekem nem ízlett.
Más ötlet? Ami nem liszt...
Bár meg nem próbáltam, de van egy csomó Liszt fajta, Ami növényből készül, pl csicseri Liszt, hajdina Liszt… :) Lehet érdemes kipróbálni, nekem ez jutott most eszembe :)
Másrészt akar kiszaritod a teljes kiőrlésű zsomit, és ledaralod :) mi anno otthon magunk készítettük mindig a zsömle morzsat, most újra kedvem lett:)
Ha sütőben csinálod már jó, hogy nem úszik az olajban, ha ennél egészségesebben akarod enni, akkor edd salátával, vagy zöldségekkel, a bunda részletkérdés.
A morzsába lehet szezámmagot, lenmagot de akár dióféléket, reszelt sajtot is keverni, vagy corn flakest használni morzsa helyett. Liszt/tojás helyett lehet joghurtos fűszeres pácot csinálni, utána a ropogós részbe forgatni.
Eleve a panír helyett ha grillezel, azzal jobban jársz. Én legalábbis igyekszem nem pocsékká tenni az ételeket, hanem eleve a könnyebb opciót választom.
Airfryer mondjuk kiiktatja az olajat a képből, ami több kalória mint a liszt.
Attól, hogy egy alternatív lisztet teszel rá, még nem feltétlen lesz könnyebb. Olvass utána az adott terméknek.
A tojás sárgája az amit ki lehet még venni a képből. Pantírozd csak fehérjével.
Ezt ne vedd rossz néven, de szerintem az egészet újra kéne tervezni.
Kezdjük ott, hogy a sertéskaraj eleve nem egy diétás étel. Erre jön rá a panír meg az olaj...
Nem bacogatásból, de ezen sokat változtatni, hogy finom és egészséges is legyen...hát nem tom úgy az egész nem az igazi?
Proteinnek ajánlanám neked a bőr nélküli csirke húst, a steaket, a bőr nélküli halat, hüvelyeseket.
Panírozás helyett grillezz, párolj, sütőben süss.
Az, hogy a lisztet kiveszed a képből, kb olyan mintha kérnél egy coke zerós dupla rumoskólát. A coke zero nem.fog segíteni azon, hogy az ital másik fele gyakorlatilag csak cukor.
Mindenkinek köszönöm a hozzászólását!
A joghurtos pác és a cornflakes panír nagyon bejött! Még jobb is, mint a hagyományos, úgyhogy a 6-os válaszolónak ezer köszönet és hála, isteni lett liszt-tojás-morzsa nélkül!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!