Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a kedvenc csirkemell...

Mi a kedvenc csirkemell elkészítési módotok? Ötleteket kérek:)

Figyelt kérdés

Főzés kivételével.


Hogyan fűszerezitek, miben pácoljátok, mennyi ideig, hogy sütitek ki, milyen körettel, milyen ételbe rakjátok, stb... :)

Már 1 éve húsok közül csak csirkemellet fogyasztok, viszont eddig (rossz) kollégiumi okok miatt nem volt alkalmam nagyon kísérletezgetni és több fűszert magamnál tartani, ezért (szeptember óta) mindig csak egyszerű olajos, szárnyasfűszeres pácban készítettem el serpenyőben.



máj. 21. 20:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%
Kéksajtos tejfolos. Csirkét kockára, korbepirit, ra nagylyuku reszelon lereszelt keksajt es 20 szaalekos tejfol kevereke. Azt raolvasztani es kesz.
máj. 21. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
65%
Sous-vide. A fűszerezés ízlés kérdése.
máj. 21. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
87%
Rántott csirkemell rizibizivel
máj. 21. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
88%

Rántott csirkemellcsíkok paradicsomos tésztával.


De főzés ez is, meg amit írsz is.

máj. 22. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
92%

Joghurtban pácolva és utána sütve vajpuha lesz.

Előtte szoktam fűszerezni is de nem kell túl sok joghurt rá.

Jól működik combfilével is.Serpenyőben szoktam sütni párolt zöldségekkel esetleg rizzsel.

máj. 22. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
88%
Vékony szeletekre vágom és megvárom még szobahőmérsékletű lesz. Fújok rá kevés olajat, sózom és borsozom, majd keményítőbe beleforgatom. Nem úgy, mint lisztbe, csak éppen éppen. Utána pár kanál olajon megsütöm őket és a végén teszek rá egy szeled cheedar sajtot és ráolvasztom.
máj. 22. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
72%

Ebben kb a legextrémebb hozzávaló a gomba meg a pizza fűszerkeverék (ezt magad is összeállíthatod, csak koleszban egyszerűbb egy kis zacskót tárolni, mint 4-5 különbözőt), mégis isteni és egyszerű elkészíteni:


[link]


Mellé köretnek rizst, esetleg krumplipürét szoktam csinálni.

máj. 22. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én kedvencem a következő: felkockázom a csirkemellet, leöntöm egy doboz tejszínnel, nem sajnálom a szerecsendiót - persze só és bors is megy bele, de a szerecsendió a lelke. Egy fej hagymát feldarabolok, ezt is beleteszem a keverékbe, ha van, lilahagymát, ha nincs vöröshagymát, nem lényeg. Lehet turbózni kockázott sonkával, pirított szalonnával. Sajtot közé és a tetejére is szórok, majd be a sütőbe. Ha van időm, az összeállítás előtt megpirítom a csirkemellet, szerintem jót tesz neki, de ha nincs időm, vagy csak nincs kedvem mosogatni, akkor nem. Megsütöm, először fóliával lefedve, majd ha majdnem kész, akkor leszedem a fóliát, hogy a sajt szép barna legyen. Krumplipürét szoktam mellé készíteni, amit szintén szerecsendióval ízesítek.

Ebéd után mindig marad szaft a jénai alján, amikor ez kihűl és kicsit megdermed, finom, puha belű és ropogós héjú kenyérrel nagyon finom, mondjuk másnap reggelire.

máj. 23. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én natúr sütöm meg álltalába ami azért nem natúr mert só, bors, meg zöldfűszert használok ami oregánó, meg bazsalikom.
máj. 23. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
Édes-Savanyú Uncle Bens. Ahhoz párolom a csíkokra vágott csirkemellet olívaolajban. Bulgurral szeretem, de a család rizzsel.
máj. 23. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!