Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Borsós csirkemell elkészítése?

Borsós csirkemell elkészítése?

Figyelt kérdés
Van az a egyszerű borsós csirkemell, amikor az ember fehéredésig, meg amíg a leve elfő megsüti a kockázott csirkemellt, aztán víz + zöldborsó az is megfő, liszt a sűrítés miatt és kész is. Ezt meg is tudom csinálni. Liszt nélkül megoldható valahogy? Fél kilót egy kanálért nem szeretnék venni. :S Vagy van kisebb kiszerelés valahol?
2016. febr. 17. 20:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
kihagyod a lisztet vagy besűríted magával a borsóval, esetleg egy kis krumplival
2016. febr. 17. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem muszáj sűríteni, ha jó a szaftja, akkor egyáltalán nem kell bele liszt.


Mindazonáltal ha rendszeresen főzöl, akkor csak meg kéne venni egy kiló lisztet (100-150 Ft), mert rántáshoz, panírozáshoz, mártás készítéshez mindig kell. Vagy 20 deka étkezési keményítőt vegyél.

2016. febr. 17. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
én soha nem teszek bele lisztet - egyszerüen kevesebb folyadék kell alá és akkor nem lesz híg
2016. febr. 17. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :) Egyébként kezdő vagyok a konyhában, és nem is főzök rendszeresen, ez a gond. :D
2016. febr. 18. 06:35
 5/12 anonim ***** válasza:
Sok sikert a fözöcskézéshez, ha bármi kérdésed van - akár ezzel, akár más ételekkel kapcsolatban - , szivesen segítek.
2016. febr. 18. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Én liszt helyett tejszínt szoktam hozzáönteni.
2016. febr. 18. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Akár egy kisebb fej hagymát finomra vágva is tehetsz a hús alá, az is ad némi szaftot, és mellesleg nagyon finom is lesz tőle.

Ha főzni szeretnél, akkor valóban érdemes néhány alapvető élelmiszert megvenned. nem kell spájzolni, csak magadhoz mérd a mennyiségeket. De nem árt, ha vannak otthon pl(olaj, liszt, cukor, tojás, hagyma/fokhagyma, bors, egyéb fűszerek ízlésed szerint, rizs, száraztészta, par.püré.... és még lehetne sorolni)Itt tényleg kérdeztetsz bátran, van néhány igazán segítőkész válaszoló.

2016. febr. 18. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! :) A tejszín nem opció nálam, érzékeny vagyok a tejtermékekre.

Olaj van itthon, meg egy-két fűszer, csak az-az igazság, hogy egyetemista vagyok, hétvégenként hazajárok albérletből és hozok fel kaját, 1-2 napot meg rántottázom meg ilyen egyszerűbb dolgok, nem szoktam igazán főzni. Most fent maradok hétvégére, ezért kell valami plusz.

2016. febr. 18. 16:09
 9/12 anonim ***** válasza:
Bocs, de tudod, mennyibe kerül egy kiló liszt? Nagyjából 100 ft. És utána ezer és ezer dologra fel tudod használni, és nagyon sokáig nem romlik meg.
2016. febr. 19. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem használnám el. Tudom, mivel az előző fél év alatt is csak egy kanalat használtam. Nem tudom miért kell mindenért belekötni az emberbe. :D Reggel nyolctól este 6ig vagyok, nem fogok utána palacsintát sütni, hogy elhasználjam a lisztet, amúgy meg nem is vagyok itt...
2016. febr. 19. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!