Drágább lisztek mint pl. a Nagyi titka süteményliszt, valóban jobb sütit eredményez?
Nem,csak viszi a marketing.
Sokáig a Kunsági liszt volt állítólag a legjobb csak reklámot nem kapott.
A lisztek minőségének lényeges meghatározója a búza, rossz minőségű búzából nem lesz jó minőségű liszt.
Azért is ingadozik bizonyos határok között a lisztek minősége, amihez hozzájárulhat a feldolgozás minősége is.
Az emberek általában nem keresik a "legjobb lisztet", de a rossz minőséget megjegyzik.
Nálunk a Hajdúsági lisztek a tradicionálisan használtak, egyszerűen azért, mert azok itt készülnek, és azokkal vannak tele a boltok, és nem rosszabbak, mint bármelyik másik, multis liszt.
Gyenge sikér tartalmú búzából nem lesz jó liszt, és a gyenge búza olcsóbb is a tőzsdén, ami egy multi cégnél akár szempont is lehet, és azért is lehet rosszabb minőségű egy multis saját márkás liszt, de bizonyos mértékű ingadozás természetes, lásd a tavaly előtt rendkívül aszályos évet, majd a tavalyi, viszonylag kedvező időjárást, ami kihat a búza mennyiségére, és minőségére is (nem feltétlenül azonosan, vagyis a több termés, nem biztos, hogy jobb minőségű is, és a malmok azokból dolgoznak, ami megtermett a földeken)
Mondjuk én süteményt ritkán szoktam készíteni, de kenyeret, zsemlét, egyéb kelt tésztát (pizzatészta) igen. Ott minimális különbséget veszek észre egy jobb (és persze drágább) liszt esetén.
Sütőporos készítményeknél meg semmi különbség nincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!