Nemrég hallottam róla, hogy lekvárokat gyümölcsből, így pl szilvalekvárt, mikrohulámú sütőben is el lehet készíteni: valaki kipróbálta ezt már, valóban működik?
KIpróbáltam, az eredmény ugyanolyan, mint a hagyományos módszerrel. (Meg mi baja lehetne a gyümmölcsnek, attól, hogy más valamivel melegíted? A mikró az élelmiszerekben lévö vizet melegíti, semmi mást nem csinál.)
Viszont van pár apróság, amire oda kell figyelni:
1. nem lehet igazán nagy adagot készíteni, az edényben 4-5 cm magasan lehet csak a gyümölcs.
2. Nem szabad a legmagasabb fokozaton készíteni, mert nem egyenletesen fö, illetve könnyen megég az edény pereménél.
3. Gyakran 1-2 percenként át kell keverni, hogy egyenletesen melegedjen.
4. Figyelni kell, hogy amikor már sürüsödik, könnyen ki tud futni.
Én csak akkor szoktam így csinálni, ha valamiböl kevés gyümölcs van - max egy liter lekvár lesz -, egyébként nem gyorsabb vagy egyszerübb, mint hagyományosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!