Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Most fogok külön költözni, és...

Most fogok külön költözni, és nagymamám adott némi pénzt konyhai cuccokra, szerintetek milyen konyhai gépek azok amit nélkülözhetetlen beszereznie egy 22éves férfinak?

Figyelt kérdés

febr. 2. 20:39
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Kenyérpirító

Szendvicssütő

Kézi mixer

Mikro

Turmixgép

febr. 3. 06:39
 22/33 anonim ***** válasza:
39%
A komoly robotgepet azt konkrétan mire akarod hasznalni? Mert keverni géppel a sütemény tésztában kívül semmit nem kell.
febr. 3. 07:32
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Semmikepp sem koltenek gepekre amig nem tudsz fozni. Kezdj el majd megtanulni es idovel fogod latni mire van tenyleg szukseg.

Amig nem fozol addig felesleges. Inkabb egy jo serpenyod legyen meg evoeszkozeid. Anelk nehez enni

febr. 3. 07:51
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

40 éves nő vagyok, egyedül élek, szoktam főzni. Ezek a gépeim vannak:

Botmixer - nagyjából kéthetente egyszer használom

Kenyérpirító - olyan háromnaponta

Melegszendvics/gofrisütő (ilyen cserélhető benne a "lemez") - havonta egyszer

Turmixgép - heti egyszer

Vízforraló - kétnaponta

Kávéfőző (ritkán iszom, de a kapszulásat szeretem) - heti kétszer. Ha akarsz egyet, akkor nézz utána, hogy melyik az a típus, amihez tudsz venni újratölthető kapszulát, úgy olcsóbb lesz a kávézás. Vagy vegyél simán kotyogósat.

Citrusprés (a legolcsóbb gépi fajta) - kéthetente egyszer

Gyümölcslé készítő gép - na hát ezt kár volt megvenni, baromi sok helyet foglal és évente kb. kétszer veszem elő, takarítani is szar

Mikró (a legalapabb) - heti egy-kétszer

Gondolkodom air-fyeren, egy személyre állítólag hamar behozza az árát, ha nem gázsütőd van, és nem átalánygázt fizetsz, meg persze ha aránylag sok egy személyes kaját csinálsz sütőben

De javaslom, ne a gépekkel kezdd a konyha berendezését. Legyen inkább egy serpenyőd, 1-2 lábas, tányér, pohár, evőeszköz, jó kés (és egy késélező), vágódeszka. Ezekkel a cuccokkal már elég normális kaják készíthetőek. Minden mást meg megveszel akkor, ha hiányzik neked.

febr. 3. 07:52
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

"De javaslom, ne a gépekkel kezdd a konyha berendezését. Legyen inkább egy serpenyőd, 1-2 lábas, tányér, pohár, evőeszköz, jó kés (és egy késélező), vágódeszka. Ezekkel a cuccokkal már elég normális kaják készíthetőek. Minden mást meg megveszel akkor, ha hiányzik neked."

Ezzel teljesen egyetértek

febr. 3. 07:57
 26/33 anonim ***** válasza:
80%
Egyébként azért sem vennék azonnal egy rakás gépet a helyedben, mert gondolom vagy tanulsz vagy dolgozol vagy mindkettő, bármelyik esetben előfordulhat, hogy a kezdeti lelkesedés után rájössz, hogy neked egyáltalán nincs kedved és időd állandóan mindenféle bonyolult kajákat főzőcskézni a konyhában. Szóval előbb inkább tapasztald ki, milyen ez az új élet és mennyi időt tudsz a konyhára szánni, mert ahhoz semmi nem kell, hogy tésztát főzz, egytálételeket, esetleg berakj a sütőbe valami húst, meg egyéb gyors dolgokhoz.
febr. 3. 08:02
 27/33 A kérdező kommentje:

Egy gyümölccentrifuga mindenkép kell, anyukámnak is van, és az egész család céklás almás répás banános győmbéres stb össze vissza keverős fűggő lett, szinte minden nap isszuk, csak sajnos az a gép ami anyukámnak van, azt már sehol nem találok.

Én biztos, hogy mégegyszer nem fogok. Ekiállni kézzel agy gofri alapanyagait kikeverni, mire a vajat eldolgozza az ember egy fakanállal, lemegy a nap. Gépbe meg beleteszem, megnyomom a gombot, kiveszem, szerintem csak azért mert valamit kézzel is meg lehet csinálni, attól még nem kell kézzel meg is tudnod csinálni, pláne ha egyszer megvehetsz hozzá egy gépet, aztán ha csak 3havonta egyszer akarsz pont gofrit, akkor is megvan a kényelem, hogy össze tudom dobni 5perc alatt. Közben meg ottvan bármi másra is.

febr. 3. 22:30
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Tudsz gofrit enni 3 havonta. Csak a tobbi 89 napon lesz lesz miben elkesziteni, mivel elkeverni es mibol megenni a tobbi etelt
febr. 3. 22:37
 29/33 anonim ***** válasza:

"mivel nem szoktam főzni, tudok pörköltet egyelőre, meg sülttojást."

Ha pörköltet tudsz akkor hamar megtanulsz móast is. Én is azzal kezdtem.

Mi az a sült tojás?

febr. 5. 10:25
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

"mire a vajat eldolgozza az ember egy fakanállal"

Kicsit meg is lehet melegíteni azt a vajat. De szerintem erre a célra a ramának az a folyós trutyija sem lenne rossz, a gofrit úgysem azért esszük, mert egészséges.

febr. 5. 10:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!