Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Most fogok külön költözni, és...

Most fogok külön költözni, és nagymamám adott némi pénzt konyhai cuccokra, szerintetek milyen konyhai gépek azok amit nélkülözhetetlen beszereznie egy 22éves férfinak?

Figyelt kérdés

febr. 2. 20:39
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
50%
9 igen, a legfeleslegesebb dolog, ha van már légkeverős sütő. Ha nincs akkor persze jól jöhet.
febr. 2. 21:15
 12/33 anonim ***** válasza:
74%

Attól függ, mit szeretsz főzni, sütni.

Egy kézi mixer, amin keverő és turmixoló szár is van, hasznos lehet

3 jó fazék (1,5, 3 és 5 literes)

2 jó serpenyő (20 és ~25 cm átmérőjű)

Vízforraló, kisebb mikró (melegíteni)

De amúgy egy fakanál pont elég a gofrihoz. Egy kiló lisztből csináltam a galuskát fakanállal, 6 főre főztem - képes voltam kikeverni 30-as éveimben... pedig az olyan 1,8-2 kg tömeg, amit jól el kellett dolgozni. Gyenge nő vagyok amúgy.

febr. 2. 21:48
 13/33 anonim ***** válasza:
79%

Egyelöre nem sok mindent vennék - egy botmixer vagy kézi keverö/habverö elég -, menet közben kiderül, miket fözöl, és miket használnál.

Pl. az air fryer tiüikusan megosztó dolog, ha van sütöd, akkor nem sok értelme van, a késes aprító meg az, ami nekem évek óta a szekrényben áll, soha nem használom, de van, aki nem tud ezek nélkül létezni sem.

A másik oldala a dolognak, hoyg ha összevásárolsz egy csomó dolgot, akkor tele van a konyhád, és nagy részét soha nem veszed elö, csak a helyet foglalja.

Mellesleg egy goffritésztához elég egy fakanál is, semmi extra nem szükséges. Meg régebben senkinek nem volt semmi kisgépe, szükség esetén ma is elég egy fözökanál meg esetleg egy habverö, amíg nem tudod, mit használnál.

Ha szoktál kávézni, egy kávéfözö jól jön,

febr. 2. 21:52
 14/33 grafno ***** válasza:
43%

Én egy minisütöt vennék

[link]

Ebben elég sok mindent meglehet csinálni es csak 15e ft

febr. 2. 21:58
 15/33 anonim ***** válasza:
68%
14 ebből van olyan fajta is, aminek a tetején van 2 főzőlap. Amikor külfödre költöztem egy fél éves projekt miatt, akkor jól jött.
febr. 2. 22:06
 16/33 anonim ***** válasza:
49%

Iszonyat ára van a lábasoknak es serpenyőkenk szóval nem fogod tudni apránként.

1 serpenyő

1 db 1-1.5 literes lábas

1 db 3 literes lábas

1 kis keverőtál (10-12cm)

1 nagy keberotal(24-28 cm)

2 fakanál

2 villa

2 evokanal

2 kenokes

1 nagy santoku kes

1 kisebb elu uniberzalis kes

1 reces kes

2 kiskanal

2 kistanyer

2 lapos tanyer

2 leveses tanyer / muzlis talka

1 db sajtreszelo

1 db konzervnyito

1 db edenyalatet

1 db botmixer (es turmixgepet is kivaltja) - habar 30 eves batyam 4 eve el kulon es meg sosem hasznalt botmixert

1 db vizforralo (ez nagyon meg tudja gyorsitani a dolgokat ha tezstat, rizst stb fozol)

1 db kenyerpirito (de csak ha heti tobbszor ennel piritost, amugy full felesleges, en sokat fozok de piritot nem hasznalok)

1 db tepsi a sutobe

1 db magasabb falu kisebb edeny amiben tudsz sutni

4 db pohár

Es kb ezekkel meg is lesz a 200 ezer. A helyedben a tanyerokkal es evoeszkozokkel kezdenek. Azok a legalapabb dolgok. A legtobb konhyai kisgep nelkul teljesen jol lehet elni. De pl hiaba van botmixered ha labosod meg tanyerod meg kanalad nincs.

Es ezt olyankent mondom aki 5 eve koltozott el otthonrol es pontosan tudom mik kellettek az elejen es mik nem. Raadasul en rengeteget fozok es amig van egy kislabos, egy nagy meg egy serpenyo az sokkal tobbet er mint barmily3n gep. A legtobb kisgep kenyelmi funkcio es lehet nelkule elni. Hacsak nem akarsz havi 2-3szor kremlebeseket fozni akkor a botmixer is felesleges.

Es a kerdesedbol kiindulva nem anyira vagy konhyatunder szoval en tenyleg azt ajanlom hogy ne a kisgepekkel kezdd.

Pl habverot is vehetsz ami kezi es elekteomos de hacsak nem csibalsz rendszeresen sutiket akkor felesleges. Inkabb vegyel egy sima kezi habverot ezresert es az is eleg lesz elkeberni dolgokat 90 szazalekban.

Nekem van

Dagaszto gepem (rengeteg kenyeret sutok)

Keses apritom (sok pesztot csinalok meg diot, mandulat apritok)

Habverom (rengezeg sutemenyt keszitek)

Botmixerem (nyaron sok lelvart fozok be es csak ahhoz kell)

Turmixgepem (akkor hasznaltam amikor meg nem volt botmixer de a botmixer igyanazt tudja es nincs mennyisegi korlat meg kevesebbet kell mosogatni)

Airfryerem (teljesen kenyelmi termek amugy mindent meg tudsz csinalni sutoben csak ezt nem kell annyit elomelegiteni - nekem amugy a sutomnek 25 perc amig 180 fokra melegszik)

Rizsfozo labosom (csak azert kert az alberlet tulaja ram hagyomanyozta, de elotte evekig tokeletesen megvoltam nelkule)

Vizforralom (sokat hasznalom teszta, rizs stb fozeshez, nyilvan lehet nelkule elni de rnegeteg idot sporol)

Konyhai merleg

Es semmi mas. Pedig orakat fozok naponta

A konyhai merleg sokszor jol tud jonni illetve a vizforralo.

A tobbit meg nezd meg hogy mennyibe kerul es meg fogod latni hogy nemelyik tobbe mint egy kisgep. Pl egy serpenyo kb 8 ezernel kezdodik. Egy nagyobb labas 12. Mig egy botmixer ami anjyira nem is kell mar van 7 ezerert.

febr. 2. 22:17
 17/33 anonim ***** válasza:
74%

Te tudod, neked mikre van szükséged. Nekem van egy mikróm, egy botmixerem meg egy kapszulás kávéfőzőm, ennyiben kimerülnek a konyhai gépek, tekintve, hogy süteményeket sütni nem nagyon szoktam, maximum olyat, amihez nem kell gép, a főzéshez meg nem kell semmi gyakorlatilag.

Persze vehetsz bármit, amivel kényelmesebb lesz, nekem mondjuk a kényelem azt jelenti, hogy pont, hogy nem kell sok eszközt használni valamihez, pl rizshez még külön vizet is forralni, mikor úgyis a lábasban főzöm, 15 perc alatt kész, és nem kell azzal foglalkozni, hogy egy forralót is vízkőtlenítsek időnként. Tésztához is 5 perc alatt felforr a víz, nekem ehhez is felesleges lenne. (Azt hiszem, régi gáztűzhelyek esetén lehet lassabban mennek ezek, akkor lehet hasznos.) AirFyerrel ugyanez a bajom, hogy lehet néha használnám, de a sütő tökéletes erre is, plusz egy eszköz, amit pucolni kell.

Szóval ha én lennék ilyen helyzetben, elsősorban inkább edényekre, evőeszközökre, vágódeszkára, minőségi késekre meg ilyesmikre költeném inkább a pénzt, aztán menet közben meglátnám, hogy kell-e bármi gép.

febr. 2. 22:33
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

#16ból a vágódeszka kimaradt

Meg pár tárolódoboz. De a kiürült kimosott fsgyis meg delmás doboz is teljesen jó

febr. 2. 22:36
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Gondold végig mit tudsz vagy mit akarsz tudni elkészíteni és milyen eszköz kell hozzá.
febr. 3. 00:21
 20/33 A kérdező kommentje:

Sok ötletet adtatok. Ár, köszi, van aminek a létezéséről sem tudtam.

De páran félreértitek uh pontosítok.

Hűtő, sütő, főzőlap, elszívó minden ilyesmi alapfelszerelés megvan. Engem a kiegészítő kisgépek érdekelnek.

Nem tudom az igényeimet, mivel nem szoktam főzni, tudok pörköltet egyelőre, meg sülttojást.

De ezt majd bővíteni szeretném, mert nem akarok 60km-t minden nap hazajárni anyukámhoz.

Nem azért kérdezek, hogy helyettem kitaláljátok a véleményemet… hanem azért, hogy ötleteket gyűjtsek, lássam egyáltalán mik vannak.

Az már biztos, hogy egy komolyabb robotgép lesz, ami kever dolgokat lehetőleg nem kézi, mert lusta vagyok, nameg ahányszor ilyesmit használtam, a fél konyhát beterítettem azzal amit kevertem.

Egy turmix is biztos lesz, botmixer is jó ötlet, valami kéne ami levet csinál gyümikből, de nem vagyok otthon a konyhában, szóval várom a további ötleteket.

febr. 3. 05:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!