Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kiderült a párom cukros,...

Kiderült a párom cukros, gyógyszert kapott rà, miket főzzek főzhetek neki?

Figyelt kérdés

Totál tanácstalan vagyok. Nehezítő tènyező , hogy nem vagyunk jó anyagi helyzetben tehàt nagyon drága ételek nem jöhetnek szóba.

És inkább ami könnyen beszerezhető mert faluban èlünk.

Minden ötlet tanács jól jönne. Melóba is kérdéses mit vigyen eddig mindig szendvicset vitt ….

2024. jan. 27. 15:38
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 A kérdező kommentje:

30 Minden keresőképes dolgozik, honnan szedted, hogy én nem?

De igyis korlàtozottak a lehetőségeink. Mondjukk ennek az eredeti kérdéshez mi köze? Gyűjts te is temetésre rosszindulat forever, lehet holnap elüt egy autó , aztán esélyed nem lesz. Hogy lehet valaki ennyire gonosz , nekem magamtól eszembe sem jutna senkinek ilyet írni csak ha már te gonoszkodtàl akkor viszonoztam. Mert mindent illik viszonozni, a jót is és a rosszat is.

2024. jan. 28. 10:09
 32/68 anonim ***** válasza:
69%

Miért nem tud munkahelyen zabkását enni? Elviszi egy dobozban és visz mellé kanalat.

Attol meg hogy masok szendvicset esznek neki nem kell. A másoknak nem lesznek iszonyat bajai ha szsndvixsez eszik, a te parodnak meg lesz.

Sz nem fog menni hogy nem váktoztattok semmit és várod a csodát. Nehezebb és rosszabb lesz mint eddig de muszáj.

Krumplit is ehet csak mértékkel. Számoljátok ki az ételek szénhidráttartalmát. Minden éteknek. Ez sem megúszható. Reggelire 30, tizoraira 20, ebedre 60, uzsira 25, vacsira 30 gramm legyen

2024. jan. 28. 10:26
 33/68 anonim ***** válasza:
93%

Minden időigényesebb lesz mostantól ezt el kell fogadni. Nincs olyan hogy olcsón és gyorsat. Vsgy megveszed a teljes kirolesu szenhidragcsokkentett kenyeret, vagy megsütöd. Egyébként ha egy étkezés 30 deka kenyér (ami egy cukrosnak max 15 lehetne). Az egy hét alatt két főre. 4 kilo kenyér. Ez kijon 2x150 ft elesztobol es 2x500 ft teljes kiorlesu lisztbol. 1300 ft. Ha naoi egyszer esztek kenyeret.

A 4 kg kenyer a boltban kb 5-6 ezer forint. Maris sporoltal hetente 4 ezer forintot

2024. jan. 28. 10:30
 34/68 anonim ***** válasza:
94%

Amoit nem értek: minek írtad ki a kérdést, ha nem vagy hajlandó semmiféle változtatásra, kompromisszumra???

Ez tipikusan az, amikor meg akarod magyarázni, miért NEM AKARSZ a párodnak megfelelö ételeket adni, és csak mentegeted magad, minden ok nélkül.

Mellesleg a párod eddig is evett, ha most az ö adagjánál lecserélsz pár dolgot (pl édesítöszerre egyáltalán nincs szükség!, az csak kényelmi dolog), akkor gyakorlatilag nem drágább, márcsak azért is, mert mennyiségileg is kevesebbet ehet.

2024. jan. 28. 10:35
 35/68 A kérdező kommentje:

32 Mert nem ülve , nyugiban esznek hanem sokszor menet közben egyik címről a másikra tolják a szendvicset, ez nem egy irodai munkahely ahol 12:00tól ebédszünet és étkezőben, étteremben esznek.

Van szünete de sokszor össze vissza módon. Ezért gond amit írtál, hogy tízórai ennyi gramm ez ennyi gramm ez annyi…

33 Este 9 kor kellene neki álljak. Meg kérdéses mennyire àramzabáló solog ez a kenyérsütés mert az áram sem olcsó.

34 Hajlandó vagyok vàltoztatni ami elérhető pl lecserélni a krumplit másra vagy a kenyeret másra, de olyanra nemtudom ami 3szorosa árban. A tésztát szintén cserélném másra ilyen dolgokra gondoltam.

Ami egyszerű emberek számára is elèrhető.

2024. jan. 28. 11:05
 36/68 anonim ***** válasza:
94%
Mégsem vagy hajlandó változtatni, mert mindenre van kifogásod.
2024. jan. 28. 11:11
 37/68 anonim ***** válasza:

Javaslat: írd le, mit ettetek egész héten, mennyiségekkel (saccra elég), és ez mennyibe került.

Akkor tudunk mondani valamit, hogy ne legyen lényegesen drágább és mégse tedd tönkre vele a párodat még jobban.

2024. jan. 28. 11:13
 38/68 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a problémát, de komolyan. Nem kell itt milliókat költeni, hanem mérni a kaját és néhány alapanyagoz lecserélni. Nem kaviárra, hanem teljes kiőrlésűre. Kicsit tudatosabbnak kell lenni, semmi egyéb. Olvassatok tényleg utána, mett szerintem nektek az van a fejetekben hogy mostantól méreg drága specko liszteket kell venni... Valójában a kaját kell újragondolni. Nyilván ha szénhidrátdús magyar konyha az etalon, akkor szívás lecserélni, de alapvetően nem kell rengeteget költeni egy normális életmódra...
2024. jan. 28. 11:14
 39/68 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nem véletlen cukros a kérdezö párja, az eddigiek alapján kb. krumpli-rizs-tészta-kenyér a napi kaja gyakorlatilag, magyarul mindent cserélni kellene.!
2024. jan. 28. 11:18
 40/68 A kérdező kommentje:

37 Pl egy egyszerű alap olcsó fogás paprikás krumpli ( kolbásszal v virslivel) itt mivel pótoljam?

Borsófőzelék is volt múlt héten fasírttal, fasírt krumplival.

Tojásleves, húsleves

Hirtelen ezekre emlékszem. De a hagyomànyos nem drága ètelek mind megfordulnak.

38 És nem lehet csak önzősködni sem, 6 fő, ha magamat nem nèzem akkor is 5 nek kell megfelelni… nem egyszerű főleg így anyagi és helyi korlàtok miatt sem.

39 Eddig is , és jelenleg is hagyomànyos magyar kosztot ettünk, így ha valóban mindent kenyeret krumplit tésztát cserélni kell az rengeteg. Húst, zöldségeket is eszünk de ne hazudjon senki, hogy nem drágább.

2024. jan. 28. 11:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!