Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kiderült a párom cukros,...

Kiderült a párom cukros, gyógyszert kapott rà, miket főzzek főzhetek neki?

Figyelt kérdés

Totál tanácstalan vagyok. Nehezítő tènyező , hogy nem vagyunk jó anyagi helyzetben tehàt nagyon drága ételek nem jöhetnek szóba.

És inkább ami könnyen beszerezhető mert faluban èlünk.

Minden ötlet tanács jól jönne. Melóba is kérdéses mit vigyen eddig mindig szendvicset vitt ….

2024. jan. 27. 15:38
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 anonim ***** válasza:
83%

Miért ne vihetne ezután is szendvicset? Amíg nem kaptok szakértőtől tanácsot, addig a szendvicsen módosítanék. Valami egészségesebb változat, pl. barna kenyér, mondjuk 2 vékony szelet, aztán sok-sok-sok zöldség menjen bele vagy mellé egy kis dobozba téve, pl. sok-sok vékonyra szelt vagy reszelt répa, cékla, káposzta összemixelve, meg ha drága is, de azért egy kis paradicsom, uborka, meg ami van, és sajtból és sovány felvágottból meg közepes adag. Ezzel szerintem addig nem lőttök mellé.

Ha szereti a lencsét, készíts neki főzeléket egy kis virslivel, azt is viheti ebédre. Azt olvastam, hogy a lencse és a bab jó a cukorbetegek étkezésében.

2024. jan. 27. 18:54
 12/68 anonim ***** válasza:
96%

Ahogy nézem, a kérdezö nem is akar bármit is tenni, csak kifogásokat keres.

Csak két lehetöség van: VAGY a párod kapja a neki megfelelö ételeket - akkor is, ha drágább -, és vagy neki külön készítesz valamit, vagy mindenkinek, ez a te döntésed, VAGY nem foglalkozol a témával, mert "drága" és rövid idö alatt teljesne tönkremegy az egészsége.

2024. jan. 27. 19:02
 13/68 A kérdező kommentje:

10 Tényleg nem megoldható a külön főzès, sem időben sem helyileg sem anyagilag. Ami olyan hogy végképp tilos azt kihagyjuk akkor.

De a hús helyett ha nem is konkret hús pótló de valamit enni kell… éhen nem maradhatunk.

2024. jan. 27. 19:47
 14/68 A kérdező kommentje:

11 Koszi, csak szendvicset tud nem tud vinni olyat amit késsel villàval kell fogyasztani napközben.

12 Ha nincs rà lehetőség , helyileg és időben és anyagiakban sem, hogy külön kosztoljunk akkor ha fejem tetején pörgök sem lesz.

Alkalmazkodunk kicsit, amit végkèpp ki kel hagyni azt kihagyjuk stb ilyen reálisan megoldható dolgokra gondoltam.

2024. jan. 27. 19:49
 15/68 A kérdező kommentje:
12 Valamint undorító az a gúny amiben “drága “, számunkra az ez tény volt nem kell gúnyolódni ezen sokan mèg ennyit sem tudnak ètelre költeni mint mi, nem mindenki tehetős. Ezért nem kell lenézni mert az igazat leírtam. Ha nemtudjuk megvenni akkor sajnos nem.
2024. jan. 27. 19:51
 16/68 anonim ***** válasza:
0%
Minden reggelire ehet zabkásár. Mennyisegre kell figyelni. Es a zabpehely 6fos csaladra is olcso.
2024. jan. 27. 22:03
 17/68 anonim ***** válasza:
73%

Lassú felszívódású szénhidrátokat kell enni. Google segít. Tehát cukor, fehér liszt, néhány gyümölcs, tészta, édesség ugrott. Helyette rozsos, teljes kiőrlésű, purpur, szénhidrát csökkentett. Mindent zsírral és fehérjével, az is lassitja a felszívódást. A szendvics rizikós, abban az esetben jó, ha tele van tömve zöldséggel, sajttal.

Érdemes lenne mérni a cukrát hogy lássátok mennyire ingatja a kaja. Ha evés után fél-egy órával az egekben (9-10 felett), akkor az a kaja nem jó.

Számolni és grammozni muszáj, erre nem kifogás az hogy hányan vagytok, és egyébként megoldható, egy digitális konyhai mérleg kell hozzá. Vannak diétás appok (magyar: kalóriabázis) ami mellesleg szénhidrátot is számol minden étkezéshez. Ott lehet kalkulálni, hogy mi mennyi. Felviszitek a receptet, és a program számol. Ha még túlsúlya is van, az extrán hasznos.

Olvassatok utána, ez nem pár válaszból leírható életmódváltás, hanem nagyon komolyan tanulni kell és fejlődni. Nem lehet megúszni, van az okos, számoló diabeteszes, és van a vak, féllábú és halott fajta.

2024. jan. 28. 03:11
 18/68 anonim ***** válasza:
93%

Nos kérdező, a helyzet az, hogy a cukorbetegséget abszolút nem érdekli az, hogy nincsen pénzetek a megfelelő alapanyagokra, és nem vagytok hajlandóak időt szánni a szénhidrátcsökkentett ételek elkészítésére. A nem betartott táplálkozás kb. 10-15 év múlva majd szembesít a következményekkel. Ez lehet vakság, leállt veseműködés, a gyorsan romló érelmeszesedés következményeként kialakuló lábfekély, amiből könnyen lesz combtőig érő amputáció,stroke, szívinfarktus. Tehát a ti döntésetek, felelősségetek lesz, hogy hogyan alakul a jövő. Ha ezek bekövetkeznek, a párod munkaképtelen lesz, meghalhat és ennek egyenes következménye, hogy a pénz csak kevesebb lesz.

Saját magam is érintett vagyok. 2 éve választhattam, hogy lemondok sok mindenről és betartom a diétát teljes mértékben, vagy pár év múlva folyamatosan kórházba járok, és rengeteg kínlódás után meghalok. Én még szeretnék élni sokáig. Hidd el, láttam rengeteg elhanyagolt, mindent leszaró cukorbeteg halálát, és voltak köztük nagyon fiatalok is.

Mielőtt azt gondolod, hogy sok pénzem van, hát nagyon nincsen. Egyedül vagyok egy gyerekkel, akinek még nincsen saját keresete.

Igen, nagyon drága a speciális alapanyag ehhez a diétához is. És az elején rendszeresen kétfelé főztem. Ma már ritkábban. A gyerekem is sokszor azt eszi, amit én.

Oké, mi csak ketten vagyunk, ez tény, de így is nagyon sok mindenről lemondtam, ha normális vércukorszintet akarok. Inkább lecseréltem a finomlisztet, cukrot, teljeskiőrlésű, zabpehely lisztre, szénhidrátcsökkentett lisztre, édesítőre, és bevezettem az étrendembe a zabkorpát napi szinten. A mérések alapján nekem nagy segítség pl. gyümölcs

fogyasztás mellett. És sajnos egy cukorbetegségben szenvedő embernek a régi jó falások már nem megengedettek, csak nagyon néha lehet igazán jól lakni. A napi bevihető kaja mennyiség jelentősen lecsökken. És mellé rengeteg víz, citromos víz. Ajánlott a savanyú káposzta rendszeres fogyasztása is. Én nagyon szeretem, és rendszeresen főzök olyan ételeket, amihez használható. De nyersen szinte mindennap eszek belőle. A krumplit pl. havi 1-2x engedem meg magamnak. Püré formában még ritkábban, akkor is keverek hozzá zabkorpát, ami lassítja a szívódását nálam a mérések alapján. Húsból csirkemellet eszek sűrűn, salátával, zöldség körettel. Néha barna rizs, vagy bulgur hozzá. Sajnos a zsírosabb húsokat, húskészítményeket is ritkábban

ehetem, mivel a sok zsír sem ajánlott.

Hosszú lett, de ismétlem vagy megpróbáltok mindent megtenni, vagy a párod idő előtt koporsóba kerül. A kifogás kereséssel, a tehetetlenség mögé bújással nem mész semmire. És a diabetológus sem fog neked olcsóbban megúszható kajákat javasolni, mert egyszerűen ilyen nincsen a szénhidrát diétában. Főleg, hogy a nem igazán egészséges alapanyagok ára is egyre csak nő. Már ott sincs olcsóság.

2024. jan. 28. 06:54
 19/68 anonim ***** válasza:
82%

Húst nem kell pótolni. Azt teljes biztonsággal ehet baemilyet. Zsírosat is. A szénhidrátokra kell figyelni hogy ne egyen se túl sokat se túl keveset. Pl ebédre 60 gramm szénhidrát legyen nagyjából.

Krumplit is ehet csak nem sutve. Mindenféle gabonát is. Gehér kenyeret vsgy fehér lisztes dolgokat egyáltalán ne egyen.

És nagyon javasolnám hogy sussétek magatoknak a kenyeret. Mindenki eheti a teljes kiorlesut, szokjatok meg. Kb 500 ft a teljes kiorlesu liszt es egy kilobol meg egy elesztobol lesz 2 db 750 grammos kenyer.

Azt elottem is leirtak, szendvics kelle vogyen zoldseget. Nem kell paprikat meg paradicsomot ami 1500 ft. Lehet az repa, retek, karalsbe, barm8

2024. jan. 28. 08:25
 20/68 A kérdező kommentje:

16 A zab nemjó, azt nem tudja munkahelyen enni, ahogy írtam mindneki szendvicsezik nem azért mert annyira szeretik hanem erre van hely, lehetőség. Főtt kaját eddig is vihetett volna.

18. Szép és jó amit leírtál, de a nincsből nem lehet ugrálni. Ez a valóság. :( igazából szàmos dolog ami “ tipik cukorbeteg” rá nem igaz, ezért nem is értettem sok mindent…

Pl nem túlsúlyos, ha nagyon szigorúan nèzem akkor a hasán van pár kg de hivatalosan is normál èrtèk. Zabálni nem szoktunk, annyi nem jutott eddig sem, hogy valaki mértéktelenül tömje magába az ételt. Kólát, üdítőt nem veszünk talán karácsonyra vettem utoljára ilyesmit, nem szoktunk család szinten sem.

A krumplit kellene csökkenteni ezek közül, csak helyette mit??? Köretnek mèg csak csak van más, de krumplis ètelekben mivel pótoljam?

2024. jan. 28. 08:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!